općina sveta marija

OPĆINSKO VIJEĆE SVETE MARIJE Proračun u plusu, učenici u jednoj smjeni

S veseljem je najavljena jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Sveta Marija

Vijećnici Općinskog vijeća Svete Marije održali su sjednicu na kojoj je prihvaćen polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2024. godinu, a vijećnici su bili suglasni i sa sudjelovanjem u projektu LAG-a Mura Drava Zlatarske avanture. Općina je financijsko polugodište završila u plusu te ukupni rezultat poslovanja iznosi malo više od 665 tisuća eura.

Uz informacije načelnice od protekle sjednice, vijećnici su na aktualnom satu raspravljali o nekoliko pitanja.
Vijećnika Dražena Šulja je zanimalo je li dogovoreno postavljanje optike i za Donji Mihaljevec te tko će to financirati.

-Optička mreža se postavlja i u Donjem Mihaljevcu, a najvažnije je da ni kućanstva ni Općina neće morati financirati ništa, osim, i to samo ako se ukaže potreba, dvije ili tri betonske bandere, rekla je načelnica Đurđica Slamek.

Dodala je i da se razgovara o proširenju ceste Donji Mihaljevec-Sveta Marija na 5 metara kako bi se mogla označiti i pješačko – biciklistička staza te bi cijela dionica uz novo postavljenu rasvjetu bila još sigurnija.

Jednosmjenska nastava

S veseljem je najavljena i jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Sveta Marija od početka nastavne godine jer će nove učionice biti spremne za učenike.

-U tijeku su završni radovi, oni bojanja, i nove će učionice biti spremne do 9. rujna. Početak nove nastavne godine obilježit će tako konačno jednosmjenska nastava, a posjetit će nas prvi dan i župan Matija Posavec, rekla je Slamek.

Odobrene zamolbe, kupuju nekretninu

Načelnica je izvijestila vijećnike i da se prodaje nekretnina koja se nalazi na adresi Kolodvorska 2 i da Općina razmišlja o kupnji.

-Kuća koja se nalazi na tom raskrižju godinama predstavlja veliki sigurnosni problem. Skretanje je nepregledno, a svi smo svjedočili nesrećama na tom skretanju. Osobno sam za kupnju ove nekretnine s ciljem rušenja iste te stvaranja preglednog skretanja, rekla je načelnice. Vijećnici su se jednoglasno složili i prihvatili ovaj prijedlog.

Vijeće je usvojilo i zamolbe vezane uz odluku o odbijanju zahtjeva za potporu za rekonstrukciju nekretnina pa će tako još dvije mlade obitelji dobiti potporu s obzirom da je jedini djelomično neispunjen zahtjev bio radni staž.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije