OPĆINSKO VJEĆE ŠENKOVEC

IZNIMNO BURNA SJEDNICA DORH će istražiti je li ovo normalno ili nije?

Načelniku Robertu Megliću sigurno nije bilo svejedno, no stoički je i gotovo bez riječi obrane, na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Šenkovca, podnio niz žestokih kritika na svoj račun

Prema onome što su iznijeli vijećnici Saša Horvat i Ruža Sermek, a Meglić nije demantirao, Općina je ostala bez značajnih financijskih sredstava koje je za već realizirano uređenje Trga svete Jelene trebala dobiti od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i šumarstva i to iz razloga jer je mijenjala prvotno prijavljeni projekt.

Frapantan podatak je da je, što je Meglić na sjednici potvrdio, odbijenica Općini iz spomenutog Ministarstva stigla još 31. listopada prošle godine, no načelnik je vijećnicima i javnosti to prešutio.

Općina je doduše nedugo nakon navedenog datuma uložila žalbu koja je također bila odbijena te je naposljetku protiv Ministarstva podignula upravnu tužbu, što je postupak u tijeku. No teško je očekivati da će biti presuđeno u korist Općine. Kronologiju događaja, prema podacima do kojih je uspio doći, iznio je vijećnik te bivši načelnik Horvat.

Za uređenje Trga svete Jelene Ministarstvo je Općini odobrilo 300.000, tada još kuna, dok bi, na koliko je bio procijenjen projekt, još 180.000 izdvojila Općina iz proračuna. Tada je, iz razloga koje Meglić na sjednici nije objasnio, projekt, a time i postupak javne nabave, zbog čega je Ministarstvo kasnije odbilo dati novac, podijeljen na dva dijela. Jednim se postupkom izgradila fontana (umjesto prvotno predviđene krnje piramide), a drugim je uređen ostali dio trga, (pješačke staze, plato, klupice…).

– Prema početnom projektu sve bi dakle koštalo 480.000 kuna. Sad nas je samo fontana koštala 420.000 kuna. Poprilično sam uvjeren da smo penalizirani jer ste samovoljno mijenjali projekt. Niste našli shodno da o tome izvijestite Vijeće, a ljutite se kad Vam kažem da ste nekorektni i nesposobni. U dokumentaciji piše i da je za fontanu korišteno 190 kubnih metara šljunka, a površine je pet puta pet metara. Ovime ispada da je površina fontane 900 četvornih metara, rekao je uz ostalo Megliću vijećnik Horvat dodavši ujedno da je fontana i već više puta popravljana. Na pitanje tko je platio popravke načelnik nije odgovorio…

Rubrika – nevjerojatno!

Još je oštrija u svojem izlaganju bila vijećnica Sermek:

– Nonšalantno nas gledate kao da se nije ništa dogodilo. Već smo dva puta penalizirani. Moguće je da više nećemo moći konkurirati za sredstva države i Europske unije. Ili ne znate ovaj posao, što Vas ne oslobađa odgovornosti, ili ovo radite namjerno. Ovo kaj se dešava je za rubriku nevjerojatno, poručila je Sermek zapitavši se i nije li vrijeme za ostavku načelnika. Horvat i Sermek zatražili su kompletnu dokumentaciju vezanu uz ulaganja na trgu, kao i očitovanje Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi neposredno vezane uz projekt, odnosno predsjednice tog LAG-a Sanje Krištofić. Nezadovoljstvo zbog nastale situacije izrazio je i vijećnik Stjepan Hoblaj:

– Samo raspravljamo, a ništa se ne poduzima. Netko mora snositi posljedice, naglasio je. Potom je vijećnik Horvat replicirao da će, kada je dobije, dokumentaciju odnijeti u DORH. Da, kako je rekao, vide je li ovo normalno ili nije. Horvat, već poznat kao najžešći kritičar aktualnog načelnika Meglića, na sjednici je, nevezano uz slučaj uređenja trga, kritizirao i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Tomicu Vranovića. Ustvrdio je da mu Vranović uskraćuje (pisane) odgovore na upite koje postavlja.

– Svjestan sam da ste možda u neubranom grožđu premda ste pravnik. Ne morate mi ovdje ništa odgovoriti, ali siguran sam da se na vas vrši pritisak. Načelniče, ne mogu se oteti dojmu da se pročelnika sputava, istaknuo je Horvat. Meglić je uzvratio da se na pročelnika ne vrši pritisak, dok je sam Vranović rekao da je Horvat tražio i pojedine dokumente koje Općina nema pa mu ih nije mogao poslati.

Recimo i da, a i to se sporadično spominjalo na burnoj sjednici, uređenje Trga svete Jelene nije jedini krimen koji se Megliću stavlja na teret. Zbog pojedinih nepravilnosti, u okviru projekta Sretno dijete, Općina mora vratiti 60.000 eura Uredu za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3618

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije