općinsko vijeće

SELNICA Održana sjednica vijeća – rasprava o proračunu, košnji i rasvjeti, ali i prometnicama

Vijećnike je zanimalo sve oko košnje trave na području općine, a osvrnulo se i na optički internet

Selničko Općinsko vijeće održalo je u ponedjeljak, 26. kolovoza, svoju 27. sjednicu. Na dnevnom redu našlo se 13. točaka za raspravu, a sjednica je započela aktualnim satom.

Vijećnike je zanimalo sve oko košnje trave na području općine, a osvrnulo se i na optički internet. Kako je istaknuo predsjednik Mjesnog odbora Zebanec Miljenko Vrančić, postavljeni su deseci bandera a priključaka gotovo da nema. Kao i na ranijim sjednicama raspravljalo se i o uličnoj rasvjeti pa je načelnik Ervin Vičević prisutne izvijestio da su stigle nove lampe i nosači koji će se uskoro montirati.

Nakon aktualnog sata vijećnici su nastavili prema dnevnom redu pa su između ostaloga usvojili II. Izmjene i dopune Proračuna Općine Selnica za 2024., a dali su i suglasnost načelniku za potpis Ugovora o javnoj nabavi za izvođenje radova na uređenju i opremanju prizemlja poslovno stambene zgrade u Selnici. Kako je istaknuto, tamo će se prvo urediti ambulanta, a suglasnost načelniku dana je jednoglasno.

Na kraju sjednice pod ostala pitanja, raspravljalo se i o uređenju prometnica, pa kako je istaknuo Miljenko Vrančić ispred MO Zebanec, problema ima s novim raskrižjem kod skretanja za Vratišinec, odnosno Mursko Središće. Zbog novog uređenja raskrižja ulaz na obližnji poljski put je sužen pa poljoprivrednici koji za vrijeme žetve koriste kamione za prijevoz imaju problema s pristupom.

Zbog toga je predloženo da se situacija na tom dijelu uredi kako je bilo ranije, a rješenje će se morati pronaći prvo za stolom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije