FORUM ŽENA SDP-A

ŽENE SDP-A ‘Oštro osuđujemo izmišljotine da strani radnici siluju žene’

Osvrt na članak objavljen na jednom portalu

Socijaldemokratski forum žena SDP-a oštro osuđuje stvaranje panike na osnovi izmišljotina da u posljednje vrijeme strani radnici siluju žene.

-Kao što je već i policija demantirala i naglasila da većinu kaznenih djela silovanja čine bivši bračni ili intimni partneri ili ga čine osobe bliske i poznate žrtvama, nužno je reći da ovako konstruirane i tendenciozne priče imaju kontraefekt – umanjuju ozbiljnost nasilja koje se zaista događa u obitelji i neopravdano izaziva strah i revolt te mržnju prema stranim radnicima.

Samo pravom i pravovremenom integracijom stranih radnika i radnica, koji su nam zbog odseljavanja naših građana i građanki uistinu neophodni, možemo graditi zdravo, uključivo i solidarno društvo. Demonizacijom stranaca zaista se doprinosi porastu nasilja u društvu, ali ne prema domaćem stanovništvu, već prvenstveno prema onima koji/e su se doselili u Hrvatsku.

Nažalost, već smo imali prilike vidjeti da su i strani radnici i radnice u Hrvatskoj izloženi/e ružnim napadima te se kao socijaldemokratkinje zalažemo za otvoren dijalog o njihovoj integraciji kako bi postali ravnopravni članovi i članice hrvatskoga društva – piše u priopćenju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije