donja dubrava

TUŽAN KRAJ Načelnik Marijan Varga: Udruga mladih se gasi jer im je dosta borbe s devastatorima kupališta

Udruga mladih Donje Dubrave u postupku je gašenja - jedna lijepa priča završila je zbog nekulture i vandalizma pojedinaca

Na konferenciji za novinare koja se održala danas, 24. srpnja u Donjoj Dubravi povodom nedavnog sukoba mještana Donje Dubrave i pripadnika romske manjine, načelnik Donje Dubrave Marijan Varga obavijestio je prisutne novinare da će se Udruga mladih Donje Dubrave ugasiti.

Nekome je smetalo uređeno kupalište

Naime, kako je napomenuo, prvi problemi pojavili su se prije dvije godine kada je novo uređeno kupalište na samom ulazu u Donju Dubravu počelo biti meta devastatorima i vandalima. Mještani Donje Dubrave, a prvenstveno mladi koji su i pokrenuli priču oko kupališta, kratko su uživali u novoj nadstrešnici, stolovima, roštilju i odbojci na pijesku – počele su se kidati mreže za odbojku, razbijen je roštilj, bacalo se smeće u okoliš, a ne u postavljene kante, na obližnjoj cesti jurili su automobili, dolazilo je do vulgarnih ispada. Sve su to članovi Udruge mladih popravljali, čistili za drugima, trpjeli uvrede i dobacivanja… dok nije postalo jasno da Udruga ne može djelovati kako bi čistila i obnavljala iza vandala i devastatora.

Lijepa priča završila tužnim krajem

“Na računu Udruge trenutno je 1.900 EUR i to će članovi iskoristiti za ponovnu obnovu kupališta. Nova mreža za odbojku je već postavljena. Nažalost, pronašla se i alternativa za turnir u odbojci na pijesku koji se više neće održavati na javnoj površini, odnosno kupalištu, već na privatnim parcelama. Nitko se više ne usudi koristiti kupalište. Dobravska mladež tako završava svoju priču”, rekao je načelnik Varga.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije