dan općine

ŠTRIGOVSKE NOĆI Najsvečaniji trenutak sjednice bila je dodjela priznanja zaslužnima

U domu kulture u Štrigovi uz Dan općine večeras je održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Dan općine obilježava se petkom uoči blagdana zaštitnice općine sv. Marije Magdalene, koji se slavi u ponedjeljak, 22. srpnja.


Najsvečaniji trenutak sjednice kojoj su se odazvali brojni prijatelji Općine bila je dodjela priznanja zaslužnima. Svih osam godina odlikaši Osnovne škole Štrigova bili su Helena Kovač, Ana Štampar, Larisa Kuqi, Vjera Hrlec, Fran Novak, Marta Škvorc, Lucija Borko, Borna Horvat i Barbara Kodba.


Za sudjelovanje na državnim natjecanjima nagrađene su šahistice Lucija Heric, Ema Jambrović, Kjara Čavničar, Ena Jambrović i Karmen Novak (mentor Šahovski klub Stridon – preuzeo Mario Kovačić). Na državnom natjecanju iz njemačkog jezika bio je Daniel Maxim Nemec (mentorica Jasmina Tuksar), a iz građanskog odgoja Azra Žibek, Šimun Mesić Mikec, Ana Štampar i Helena Kovač (mentorice Klaudija Kežman i Jasmina Tuksar).

Također, na državnom je natjecanju bio i veliki zbor Osnovne škole Štrigova sa čak 33 člana, pod mentorstvom Nore Nemec.


Općina Štrigova potom je dodijelila priznanja poduzetnicima i poljoprivrednicima koji su obilježili dvadesetu obljetnicu uspješnog rada. To su tvrtke KOCEN-AGRO, KARLO-KNAUF, BELOVIĆ INTERIJERI, METAL-KO i Voćarstvo Šarčević te OPG Zlatko Novak i OPG Krešimir Posedi.


Za sportska postignuća i promociju općine priznanja su primili trkač Jurica Tomac i njegov trener Mario Sever.
Posthumno, priznanje je dodijeljeno nedavno preminulom Stanku Pfeiferu, a primila ga je njegova supruga Sabina Pfeifer. Bio je predsjednik grobljanskog odbora, vatrogasac, lovac, aktivan član društvene zajednice.


Svečanu sjednicu vodio je Ivan Novak, pjevale su naravno Stridonne, a uzvanicima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Ivan Frlin, načelnik Stanislav Rebernik, župan Matija Posavec, izaslanica predsjednika RH Jadranka Žarković i izaslanik Vlade i Sabora RH Ljubomir Kolarek.


Svečana sjednica je dio Štrigovskih noći. Nakon nje, večeras, u 21 sat na Mađerkinom bregu počinje Vannin koncert, ukoliko ne stigne oluja.


Sutra, u subotu trči se Stridon run, a navečer sviraju Vanessa Kralj i gosti, uz Privatt band, a potom Tragovi. Nedjelja je rezervirana za popularnu manifestaciju Međimursku žlicu. Kuha se od 13 do 16 sati, a svira Fortuna.


U ponedjeljak, na Magdalenje, u 11 sati počinje misa u župnoj crkvi te potom slijedi proštenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije