dani općine donja dubrava

FOTO Na svečanoj sjednici u Donjoj Dubravi uručene plakete i nagrade učenicima

Čestitamo mješankama i mještanima Donje Dubrave njihov dan!

U petak, 13. srpnja 2024., na dan sv. Margarete, zaštitnice naše župe, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća, Josip Ribić, a započela je intoniranjem himne koju je na trubi odsvirao Fran Kolarić.

Sjednici su, osim članova vijeća, prisustvovali i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Ljubomir Kolarek, župan Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborski zastupnik Predrag Štromar, načelnici susjednih općina, načelnici prijateljskih općina iz Mađarske i Slovenije te ravnateljice dobravske škole i vrtića, Mirjana Ribić i Dubravka Horvat.

Načelnik općine Marijan Varga prisutnima je predstavio ostvarene projekte i postignuća općine “od Margaljete do Margaljete”.

Na sjednici su uručene nagrade.

Dobitnici plaketa:

Marko Karloci – za dugogodišnju promidžbu Donje Dubrave kroz KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava i aktivno bubnjarstvo punih 30 godina.

Vladimir Žinić – za izniman doprinos vatrogasnom društvu i Donjoj Dubravi punih 20 godina.

Većeslav Jančec – za aktivan rad u Kulturno-umjetničkom društvu “Seljačka sloga” i Puhačkom orkestru punih 50 godina.

Dobitnici zahvalnica:

Marijan Hajdinjak – za dugogodišnji aktivan angažman u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Donja Dubrava.

Mirjana Čituš – za pokretanje ženske košarke u Donjoj Dubravi te aktivan angažman u Košarkaškom klubu “Dubravčan” punih 20 godina.

Dejan Vučenik – za dugogodišnji aktivan rad i doprinos u radu Nogometnog kluba “Dubravčan”.

Marijana Harča – za izdavanje zbirke pjesama “Pjesmom protiv predrasuda” i promociju Općine Donja Dubrava.

Nagrade za učenike

Ove godine po prvi puta raspisan je javni poziv za učenike srednjih škola koji su postigli iznimne uspjehe u školovanju, sportskim i drugim natjecanjima u školskoj godini 2023.-2024.

Pravo na novčanu nagradu ostvarili su:

Nina Varga za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju u rukometu i sudjelovanje na državnom natjecanju u rukometu.

Stipe Popović dobitnik nagrade Josip Slavenski za posebna postignuća tijekom gimnazijskog obrazovanja.

Ana Sabočanec za osvojeno 1. mjesto na međunarodnom natjecanju mažoretkinja.

Općina Donja Dubrava nagradila je učenike koji su tijekom svih osam godina osnovnoškolskog obrazovanja ostvarili odličan uspjeh. To su: Antonija Ipša, Aron Punčikar, Patrik Žinić, Teo Knez i Magdalena Horvat.

Sjednica je završena domjenkom svih sudionika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije