NAŠA BOLNICA

POČELO JE Vlada imenovala svoje ljude u Upravno vijeće ŽB Čakovec – predsjednica Upravnog vijeća kći Tonija Marodija

Vlada je jučer, 11. srpnja u Upravno vijeće Županijske bolnice Čakovec imenovala Marka Jurkovića, Ivanu Batisweiler, Anitu Milas Anzić, a predsjednicom Upravnog vijeća imenovala je Antoniu Marodi Medvedec

Provođenje novih zakona nekada je zaista sporo. Uzmimo za primjer Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji je na snazi od početka 2020. godine – u pogledu izbora novih direktora turističkih zajednica proveo se tek sredinom 2022. godine.

Čekalo se Ministarstvo turizma i sporta koje je probilo rok od 6 mjeseci od donošenja zakona za čak dvije godine kako bi sastavilo novi pravilnik prema kojim bi se trebali imenovati novi direktori. I naravno, bilo je pritužbi, najave tužbi, slanje zakona na ocjenu Ustavnom sudu… Zakon se svejedno proveo, s državom se ne može pregovarati.

Novo Upravno vijeće

Sada smo svjedoci još jednog zakašnjelog provođenja zakona – onog o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Zbog tog zakona, upravljačka prava nad Županijskom bolnicom Čakovec preuzela je država. Iako se po čakovečkim kuloarima pričalo da će država pokrenuti promjene i postaviti svoje ljude 1. srpnja, otprilike su glasine bile točne.

Država, odnosno Vlada je naime jučer, 11. srpnja u Upravno vijeće Županijske bolnice Čakovec imenovala Marka Jurkovića, Ivanu Batisweiler, Anitu Milas Anzić, a predsjednicom Upravnog vijeća imenovala je Antoniu Marodi Medvedec.

Upravno vijeće ŽB Čakovec po novom će imati 7 članova, 4 koje je imenovala Vlada, jednog koje treba imenovati Međimurska županija te dvoje koji se trebaju imenovati iz redova radnika ŽB Čakovec. Upravno vijeće, kada se sastavi, pokreće proces imenovanja novog ravnatelja. Hoće li tu funkciju i dalje obavljati doktor Igor Šegović, za sada se ne zna. Sve ovisi o broju ruku u Upravnome vijeću u kojem nadmoć ima država.

Dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća bila je Sonja Tošić-Grlač, dok su članovi bili Darinka Žvorc-Novak, Marina Gradišer, Martina Kneklin, Saša Miroslavić, Dražen Krištofić i Ivan Bacinger.

Tko je nova predsjednica Upravnog vijeća?

Nova predsjednica Upravnog vijeća, Antonia Marodi Medvedec kći je Tonija Marodija, poznatog poduzetnika i HDZ-ovca koji je nedavno svoju tvrtku iz Donjeg Kraljevca prodao Perutnini Ptuj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije