SJEDNICA OPĆINSKO VIJEĆA

SVETI JURAJ NA BREGU Proračun povećan za 279 tisuća eura

U Svetom Jurju na Bregu je održana sjednica Općinskog vijeća

Vijećnici su usvojili prve izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna koji je tako sa 7,174 povećan na 7,453 milijuna eura.


Tijekom aktualnog sata načelnik Anđelko Nagrajsalović je vijećnici Dragici Vugrinec odgovorio što se događa s plinskom mrežom. Kazao je kako je bilo problema jer je negdje vani (ne u vrtiću) izlazio plin zbog oštećenja nastalih nakon uvođenja kanalizacijske mreže. Kazao je da su pozvali službe te da nema opasnosti.


Vijećnik Josip Novak predložio je da općina sklopi prijateljstvo s nekom drugom općinom, možda s gradiščanskim Hrvatima. Vijećnik Marijan Rodinger još je jednom pitao što je s rekonstrukcijom niskonaponske mreže u Zasadbregu.


Načelnik je dodao kako je s radom počela nova Turistička zajednica područja Srce Međimurja.
Vijećnik Tihomir Karničnik govorio je o problemu parkiranja na cesti u Vučetincu, što izaziva opasnost. Raspravljali su još o nadolazećem festivalu Forestland i kako poboljšati prometnu regulaciju.


Usvojena je odluka o sufinanciranju radnih materijala. Niži razredi dobit će 40 eura, viši razredi 55 eura, a srednjoškolci 70 eura. Usvojena je i odluka o izgledu i sadržaju službene iskaznice i značke te izgledu službene odore komunalnog redara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije