općina belica slavi

FOTO Svečana sjednica u Belici: Općina koja vodi brigu o svim generacijama – od najmlađih do najstarijih

Čestitamo dobitnicima javnih općinskih priznanja!

Općina Belica, poznata po svojoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno krumpiru, ovih dana slavi svoje dane. Spomenik krumpiru, koji krasi centar mjesta, simbolizira značaj ovog povrća za tu sredinu.

U sklopu obilježavanja Dana Općine 28. lipnja u Društvenom domu Belica održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Načelnik Zvonimir Taradi i predsjednik Vijeća Petar Janušić pozdravili su okupljene goste i uzvanike.

Janušić je istaknuo da se sve odluke donose u skladu s potrebama stanovništva i zakonima. “Općina vodi brigu o svim udrugama na području općine. Koristim priliku da pohvalim rad svake udruge jer je uz njih život puno bogatiji,” rekao je Janušić.

-U ovogodišnjem proračunu gotovo pola milijuna eura osigurano je za „Program predškolskog odgoja“ za rad i sufinanciranje vrtića. Osim toga, Općina stipendira srednjoškolce, posebno obrtnička zanimanja, u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurske županije. Također, pomaže srednjoškolcima s kupnjom knjiga, dodjeljujući 135 eura po djetetu posljednjih nekoliko godina. Općina stipendira oko 45 studenata i pomaže mladima pri kupnji nekretnina.

Na gospodarskom planu, u Belici je u posljednje dvije godine izgrađeno osam hladnjača, a ove godine započela je izgradnja i dviju poslovnih hala, što doprinosi daljnjem razvoju poduzetništva. Sve naše udruge aktivne su i od velikog značaja za nas kao općinu, ali i za našu zajednicu. Hvala svima koji sudjeluju u životu Općine, kao i Međimurskoj županiji – rekao je načelnik Taradi koji je posebno je ponosan na nedavno obnovljenu prometnicu koja spaja Belicu i Gardinovec.

Međimurski župan Matija Posavec čestitao je mještanima na postignućima u protekloj godini. “Uz zajedničku suradnju dogradili smo vrtić i školu te na taj način razvijamo obrazovni sustav. Mislim da je bilo krajnje vrijeme da obnovimo cestu od Belice do Gardinovca, što smo i uspjeli. Svaku općinu i grad želimo razvijati jednako i da budemo svima primjer dobre prakse,” rekao je Posavec.

Uslijedila je dodjela općinskih priznanja. Pohvalnice su primili Slavko Tratnjak, Anton Dodlek, Filip Godina, Ana Haček, Ana Filipović, Maja Mihalic i Josip Prekupec. Zlatnu plaketu – Grb Općine Belica primili su Damir Mesarić i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Međimurske županije.

Svečanost je otvorila Limena glazba Općine Belica koja je, uz himnu, odsvirala međimurske pjesme ‘Kaj se pripetilo’ i ‘Zaigrajte meni’. Mališani iz Dječjeg vrtića Belica i Dječjeg vrtića svetog Nikole također su se predstavili.

Među gostima bili su saborski zastupnik Ivica Baksa, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te načelnici susjednih i prijateljskih općina.

Proslava Dana Općine Belica nastavlja se s bogatim programom, uključujući razne kulturne i sportske događaje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije