MEĐIMURJE-PLIN

PROMJENE NA TRŽIŠTU Nenad Hranilović: Međimurski gradovi i općine imat će najviše koristi od ulaska na zagrebačko tržište

Nenad Hranilović kaže da se još ne može govoriti o brojkama i financijskoj dobiti, ali da će se zasigurno povećati sredstva koja će stizati na račune vlasnika udjela u Međimurje-Plinu, odnosno međimurske jedinice lokalne samouprave

Na Skupštini Međimurje-Plina, koja se održala danas, 27. lipnja, predsjednik Uprave Nenad Hranilović predstavio je odlične rezultate poslovanja Društva u 2023. godini te se osvrnuo na provedeni natječaj Hrvatske regulatorne agencije za odabir opskrbljivača plinom u obvezi javni usluge za razdoblje od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine.

Uspješna 2023. godina

“Proteklu smo godinu završili s izvanrednim poslovnim rezultatima, ukupna neto dobit nakon oporezivanja iznosi 2,4 milijuna eura nakon oporezivanja. Nakon prethodnih kriznih godina, možemo reći da smo se vratili na dobar put. Nismo samo Međimursku županiju opskrbljivali plinom, već i ostatak Hrvatske.

Zapravo, 49% ostvarene dobiti u 2023. godini dolazi van područja Međimurske županije – tako opskrbljujemo HNB, bolnice na području Republike Hrvatske – van Međimurske županije imamo 2.200 obračunskih mjesta.

Kada gledamo korist koju su u 2023. godini imale međimurske jedinice lokalne samouprave, samo jedan 1% udjela predstavlja 12.000 EUR. Tako je npr. Čakovcu prošle godine isplaćeno 270.000 EUR. Međimurje-Plin postoji već 12 godina i u 12 godina postojanja podijeljeno je 60 milijuna kuna, odnosno oko 8 milijuna EUR dobiti međimurskim gradovima i osnivačima”, ponosno govori Hranilović.

Zagrebački novci ulagat će se u Međimurje

Na naše pitanje koje se povećanje podijeljene dobiti očekuje nakon ulaska Međimurje-Plina na tržište Grada Zagreba u listopadu ove godine, Nenad Hranilović odgovara da se još ne može govoriti o brojkama, ali da će se zasigurno povećati sredstva koja će stizati na račune vlasnika udjela u Međimurje-Plinu.

Odlična je to vijest za razvoj Međimurja, a svi se Međimurci i Međimurke nadaju da će se novci iz Zagreba pametno uložiti u poboljšanje infrastrukture, dogradnje i gradnje vrtića, uređenje okoliša i cesta na na području Međimurja.

Tomašević najavio tužbu

O najavljenoj upravnoj tužbi koju je najavio zagrebački gradonačelnik Tomašević s namjerom poništenja HERA-ine odluke o ulasku Međimurje-Plina na tržište Grada Zagreba, predsjednik Hranilović odgovara da ne treba postojati nikakav strah. Bez obzira na ishod tužbe, Međimurje-Plin će i dalje dobro poslovati.

Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga i predsjednik Skupštine Društva za medije je izjavio da se nada lijepoj dobiti za međimurske jedinice lokalne samouprave. Naveo je i da će cijeli poduhvat biti dosta zahtjevan za Međimurje-Plin, no da je i siguran da će Društvo uspješno isplivati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije