KONTROLA MEDIJA

BURNO NA SJEDNICI Župan Posavec: Ili si s HDZ-om ili nećeš dobiti ništa

Na aktualnom satu sjednice Skupštine Međimurske županije, koja se održala danas, 20. lipnja, vijećnik Igor Ivković (HDZ) obratio se županu Matiji Posavcu nezadovoljan praćenjem vijesti iz Međimurja u nacionalnim medijima

Na aktualnom satu sjednice Skupštine Međimurske županije, koja se održala danas, 20. lipnja, vijećnik Igor Ivković (HDZ) obratio se županu Matiji Posavcu nezadovoljan praćenjem vijesti iz Međimurja u nacionalnim medijima: “Parlamentarni izbori su prošli, znamo kakvi su se pregovori vodili i kakve koalicije su se stvarale. Vi, župane, rekli ste da nikada nećete pregovarati s HDZ-om. U Slavoniji se pregovaralo i sada iz medija dobivamo prvenstveno vijesti o projektima koji će se provoditi u tome kraju, a o Međimurju ništa. Niste pridobili fokus hrvatske javnosti kada su trajali pregovori za vlast u Hrvatskoj, niste pridobili potporu i simpatije za Međimurje”.

HDZ upravlja medijima?

Župan Posavec, iznenađen Ivkovićevom iskrenosti, poručio je vijećniku: “Sada ste se sami otkrili, sada ste potvrdili sumnju koju već neko vrijeme ja, ali i veći dio Hrvatske ima: ‘Ili si s HDZ-om ili nećeš dobiti ništa’. Ovo što ste spomenuli nije u skladu s demokratskim poretkom i demokratskim razvojem. U Međimurju smo se odlučili za vlastiti politički put, on jest možda teži, ali je ispravniji, čišći i pošteniji”.

Vijećnik Ivković obranio se izjavom da je župan izvrnuo i krivo protumačio njegove riječi. “Međimurje ne smije biti talac ega jedne osobe”, osvrnuo se vijećnik na nespremnost Matije Posavca na ulaženje u pregovore ili pak koalicije s vladajućom strankom kako bi doveo kamere nacionalnih medija u Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije