održana sjednica

SVETI MARTIN NA MURI Zasjedalo Vijeće, provodit će se sigurnosna anketa

U srijedu, 19. lipnja, održana je sjednica svetomartinskog Općinskog vijeća

Raspravljalo se o uređenju naselja pa su se pred vijećnicima našle brojne odluke vezane uz urbanizam. Usvojena je odluka o transformaciji Urbanističkog plana uređenja centra Svetog Martina na Muri kao i o transformaciji Detaljnog plana uređenja Murske ulice, Ulice Hrvatskih branitelja, gospodarskih zona kao i Urbanističkog plana uređenja Toplica Sveti Martin.

Nakon usvajanja planova, načelnik Martin Srša je obavijestio vijećnike o početku provođenja projekta MEDEA. U sklopu projekta će se u svim naseljima na području općine od 24. lipnja do 30. rujna provoditi ankete i analize stanja, a s ciljem procjene i smanjenja rizika od potresa te unaprijeđenja sigurnosti i kvalitete života mještana.

Projekt financira Mehanizam civilne zaštite EU te u njemu uz Međimursku županiju i Općinu Sveti Martin na Muri sudjeluju organizacije iz Italije i Slovenije, a u najsjevernijoj općini analizirat će se 120 građevina i 250 stanovnika.

Istraživanje uključuje analizu građevinskih objekata i psihološku analizu članova kućanstva, građevinske podatke će prikupljati anketari a podaci o stanovništvu će se bilježiti putem online upitnika. Iz Općine pozivaju mještane na suradnju i razumjevanje, uz zahvalu svima koji će sudjelovati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije