KOD GABRIELE NA PODUKU

SVETA MARIJA Gabriela Jakupek Tokar vijeće vodi čvrstom rukom i hladnom glavom

Posao novinara je i praćenje rada Općinskih vijeća diljem Međimurja, a ona znaju biti šarolika

Atmosfere se mijenjaju od Općine do Općine, od izuzetno mirnih do onih prepunih konstruktivne rasprave, a zateknemo se i na vijećima gdje slušamo burne rasprave nalik svađama susjeda oko međa. A ima i onih gdje vijećnici toliko skrenu s teme da nam se ponekad čini kako se nalazimo u krčmi i slušamo rasprave o opće društvenim pitanjima ili tračevima, najviše onima rekla-kazala, bez ikakvih činjenica ili dokaza.

No Općinsko vijeće Svete Marije do takvih točaka usijanja rijetko kada dolazi jer njime upravlja mirna i staložena glava, predsjednica Vijeća Gabriela Jakupek Tokar. Svaka sjednica započinje čitanjem pravila od kojih se ne odstupa, a burne reakcije reže u korijenu uz upućivanje na „pravi put” aktualne teme.


– Naravno da je dopušteno iznijeti svoje emocije, ali ne dozvoljavam beskorisne rasprave. Pravila se znaju i ona se moraju poštovati. Čemu odugovlačiti s raspravom od koje nema koristi? Za takvu priču postoje druga mjesta, čvrsto će Gabriela.


Iako, priznaje i sama, omakne se koja minutica diskusije, no samo ako u njoj vidi potencijalnu korist za poticanje promišljanja i drugih vijećnika. A mi smo mišljenja da bi nekolicina predsjednika Općinskih vijeća mogli kod Gabi u školu od koje bismo svi imali koristi.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3608

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije