SJEDNICA

OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE Nedovoljan broj ruku za izmjene proračuna

Na zadnjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Kotoribe, vijećnici su raspravljali o prvim izmjenama proračuna Općine Kotoriba za 2024. godinu te proračunskim programima kod kojih dolazi do promjena financijskih stavaka

Najveća promjena u proračunu bila je izbacivanje stavke od 263 tisuće eura za obnovu pila Presvetog Trojstva te uvrštavanje projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste s izgradnjom parkirališta i oborinske odvodnje u Ulici Ivana Mažuranića u vrijednosti od 261 tisuće eura.

Uz navedene, dodaje se i 14 tisuća eura za uređenje spremišta za komunalne alate, 5 tisuća eura za izradu idejnog i glavnog projekta dogradnje mjesnog groblja, 46 tisuća za adaptaciju krovišta i potkrovlja knjižnice te 30 tisuća za izradu prostornog plana uređenja Općine Kotoriba.

No, prijedlog prvih izmjena proračuna s navedenim stavkama nije prošao. Na vijeću je bilo prisutno deset vijećnika od trinaest, a ispričali su se Ivan Kos i Željko Habuš iz pozicije te Kristina Jakšić iz oporbe.

Za rebalans proračuna glasovalo je šest vijećnika, jedan je bio protiv i tri su bili suzdržani. I time, rebalans nije prihvaćen, jer je poziciji nedostajala jedna ruka za natpolovičnu većinu.

Problem s eko cestom i poplavnim područjima

Aktualni sat su pak zaokupile vječne teme poput derutnog stanja županijske ceste koja spaja Kotoribu i Goričan, a pitanje je potegnuo vijećnik Zoran Radmanić.

– Hoćemo li već jednom riješiti problem te ceste, upitao je te konstatirao da koliko je njemu poznato, rok mirovanja zbog dobivenih sredstva za postavljanje eko asfalta izlazi iduće godine, a već ove se mora po tom pitanju nešto konkretno dogovoriti.

Vijećnik Stanko Vugrinčić pak je upitao tko održava odvodne kanale uz nasip uz rijeku Muru jer su oni zamuljeni i obrasli te se sva voda slijeva po oranicama lokalnih poljoprivrednika.

Načelnik Dario Friščić odgovorio je kako su za održavanje nasipa i kanala zadužene Hrvatske vode, a da za njih košnju prema planu obavlja tvrtka Hidrotehnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije