DRŽAVA PREUZIMA

BOLNICA JE ŠAPTOM PALA Država uskoro postavlja svoje ljude?

1. siječnja ove godine upravljačka prava nad Županijskom bolnicom Čakovec preuzela je država

Htjeli mi to ili ne, država je 1. siječnja ove godine preuzela upravljačka, odnosno osnivačka prava nad Županijskom bolnicom Čakovec. Na prijedlog Ministarstva zdravstva saborski zastupnici prihvatili su u ožujku 2023. godine izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojima sve opće bolnice u Hrvatskoj, pa tako i Županijska bolnica Čakovec, prelaze u državne ruke.

Šest mjeseci “uhodavanja u posao” uskoro istječe, a čakovečkim kuloarima počelo se šaputati kako će Ravnateljstvo i Upravno vijeće ŽB Čakovec uskoro biti smijenjeno, točnije promjene bi se trebale dogoditi 1. srpnja.

Ravnateljstvo bolnice odlazi?

To bi značilo da će se, između ostalog, ravnatelju Igoru Šegoviću te pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo Valeriji Korent najvjerojatnije ponuditi druga radna mjesta u bolnici, dok će na njihovo mjesto doći “državni ljudi”. Jesu li nagađanja istinita ili je u pitanju kakav drugi ishod za sadašnje članove Upravnog vijeća i Ravnateljstva, upitali smo sadašnjeg ravnatelja bolnice, Igora Šegovića te pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonju Tošić Grlač. Iz ureda pročelnice dobili smo informacije da odgovor možemo očekivati u ponedjeljak, dok iz ŽB Čakovec u trenutku objavljivanja teksta nismo zaprimili tražene informacije. Svakako ćemo javnost pravovremeno informirati.
Kao medij, priznajemo da se ne veselimo mogućim smjenama – uvijek smo imali odličnu suradnju s trenutnim Ravnateljstvom.

Borba za bolnicu bila je odlična predizborna kampanja

Zakon je zakon – protiv te smo činjenice nemoćni. Promjene će kad-tad morati nastupiti, dok se za nekoliko godina opet netko tamo gore ne sjeti mijenjati zakon. Jedno je sigurno, borba za bolnicu mnogim je domaćim političarima donijela dodatne bodove u nedavnim predizbornim kampanjama. No izgleda da se borba za bolnicu pretvara u borbu s vjetrenjačama – međimurski Don Quijote i Sancho Panza zabavljat će narod, ali uzaludno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije