aktualni sat

DJELA, A NE RIJEČI Vurušić i Kovač: Bitno je pokazati se

Kada je trebalo donijeti odluke i sudjelovati na raspravi po dnevnom redu, stolice Nine Vurušića i Stjepana Kovača odjednom su ostale prazne

Aktualni sat današnje 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Čakovca bio je živ i pun pitanja gradskih vijećnika, predstavnika stanovnika Grada Čakovca.

Pitanjima i replikama, ali i komentarima i podsmijehom na odgovore gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća isticali su se Nino Vurušić i Stjepan Kovač.

Došlo je i do toga da su dva vijećnika postavljala pitanja „na međimurskom”, kako su rekli, pa je vijećnik Vurušić dobacio gradonačelnici da, budući da ne razumije domaći govor, rado će prevesti sve na hrvatski. Podsjećamo, prema Zakonu o hrvatskom jeziku, koji je na snazi od veljače ove godine, propisano je da se na hrvatskome standardnom jeziku odvija pismena i usmena komunikacija tijela državne vlasti, tijela državne uprave, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te pravnih osoba koje imaju javne ovlasti, odnosno svih javnopravnih tijela u Hrvatskoj.


I čim je prošlo „prodekuvanje” na aktualnom satu, kada je trebalo donijeti odluke i sudjelovati na raspravi po dnevnom redu, stolice Nine Vurušića i Stjepana Kovača odjednom su ostale prazne. Bitno je pokazati se, a netko drugi će raditi.

Uskoro opširnije o današnjem aktualnom satu i 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije