kreće obnova područne škole

FOTO Općina Donji Vidovec slavi uz svetog Vida: Na svečanoj sjednici uručene zahvalnice

Zahvalnice su uručene dječjoj sekciji KUD-a Donji Vidovec, Melisi Matulin i Andrei Blagus

Uz blagdan svetog Vida, Općina Donji Vidovec slavi svoje dane. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je danas, a otvorila ju je predsjednica Petra Podravec.

“Ova općina nastavlja svoj razvoj i rast, a općinski vijećnici i dalje, bez obzira na stranačku pripadnost, rade zajedno i složno za budućnost Donjeg Vidovca kakvog svi priželjkujemo,” istaknula je Podravec.

Na sjednici se govorilo o brojnim projektima koje Općina provodi. Načelnica Bojana Petrić osvrnula se na uspjehe postignute u protekloj godini:

“U lipnju prošle godine završili smo toliko željenu sanaciju lokalnih cesta nakon aglomeracije, asfaltirana je i uređena svaka ulica unutar Općine. Završena je i rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Donji Vidovec te proširenje državne ceste DC20 od Donjeg Vidovca do Donje Dubrave, gdje je izgrađena i pješačko-biciklistička staza. Ravnomjerno brinemo za sve dobne skupine.”

Načelnica Petrić također je istaknula važnost suradnje i prijateljstva s drugim općinama:

“U prosincu smo potpisali Sporazum o suradnji i prijateljstvu između Općine Donji Vidovec i Općine Fužine. Ova suradnja povezuje kulturu i tradiciju Gorskog kotara i našeg Međimurja te širi prijateljstvo na ostale dijelove Lijepe Naše.”

U siječnju 2024. godine započela je provedba projekta Mystical Danube. Petrić je izrazila ponos zbog uspješnog korištenja europskih sredstava:

“U svega tri godine uspjeli smo iskoristiti europska sredstva prijavama na natječaje u iznosu od oko milijun eura. Možda taj iznos nije značajan za neke, ali za malu općinu poput naše, s oko 1200 stanovnika i bez industrije, ova sredstva su izniman vjetar u leđa.”

Na sjednici su uručena i općinska priznanja. Zahvalnicu Općine Donji Vidovec primila je dječja sekcija Kulturno-umjetničkog društva Donji Vidovec za iznimno zalaganje, očuvanje te promociju kulture i tradicije. Zahvalnice su dodijeljene i Melisi Matulin za iznimna sportska postignuća na powerlifting natjecanju te Andrei Blagus za podršku i nesebičan doprinos zdravstvu u Općini Donji Vidovec.

Prigodne riječi uputili su načelnik prijateljske Općine Fužine David Bregovec i međimurski župan Matija Posavec koji je mještanima uputio čestitke ali i najavio lijepu vijest kako zgrada Područne škole ide u kompletnu obnovu koja će stajati 267.000 eura.

Na svečanosti su bili borjni gosti – od saborskih zastupnika, gradonačelnika i načelnika do predstavnika javnih tvrtki i brojnih udruga.

Svečana sjednica završena je nastupom najmlađe sekcije KUD-a Donji Vidovec s izvedbama “Jagode petrovske,” “Deca moja deca,” i “Ti si baba nora.” Tamburaši KUD-a Donji Vidovec i Alojz Nestić zaključili su događaj pjesmom “Stiha, Stiha.”

Današnja proslava bila je još jedan dokaz zajedništva i predanosti mještana Donjeg Vidovca u izgradnji svijetle budućnosti za svoju zajednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije