NOVE NADE

MEĐIMURSKI ZET Nakon debakla na EU izborima Sinčić najavio kandidaturu za župana

Sinčić nema ni dana staža bilo gdje osim u politici. On i supruga Vladimira Palfi su skupili nekretnine, a sad će biti u problemu

Dosadašnji europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić išao je na EU izbore na listi Pravo i Pravda, predvođenoj kolegom Mislavom Kolakušićem, ali doživjeli su debakl. Nisu uspjeli osvojiti mandat, ali Sinčić je RTL-ovom reporteru Ivanu Skorinu otkrio da će se okušati na lokalnim izborima.

Ja već dvije godine govorim da ću se kandidirati za župana Karlovačke županije, rekao je Sinčić za RTL i dodao da će i dalje biti u stranci Pravo i pravda s Kolakušićem. – Mi smo u Europskom parlamentu odradili dobar posao, zaključio je.

Slatkom životu došao kraj

Prvi put u životu Ivan Vilibor Sinčić (33) morat će tražiti posao, a vjerojatno i njegova supruga Vladimira Palfi. Sinčić dosad nema ni jednog dana radnog staža izvan politike. Pojavio se na predsjedničkim izborima 2014. kao mlada nada s 24 godine i uspio završiti treći. Taj vjetar u leđa mu je na izborima 2015. godine donio prvi mandat, a s tadašnjim Živim zidom ulazi u Sabor i godinu kasnije. I tamo ostaje do 2019. i europskih izbora. Iako je dogovor bio da u slučaju osvajanja mandata u Europski parlament ide Branimir Bunjac, par Sinčić-Palfi ipak gura Ivana Vilibora, a to dovodi i do raspada stranke. A oni dobivaju nastavak slatkog života, pišu 24sata.

Dakle, Sinčići će morati na tržište. Vladimira je zaposlena u stranci Ključ Hrvatske, koju je osnovao Sinčić nakon Živog zida. Iako ta stranka defacto ne postoji i tamo joj je plaća 592 eura. Ta plaća joj stiže upravo od donacija stranci Sinčića i njegovih asistenata koje je povukao na europske plaće!

S tim minimalcem ne može plaćati kredit niti bi mogla kupiti nekretnine da nije golemih primanja supruga iz Europskog parlamenta. Ivan Vilibor će kao bivši euro zastupnik primati još šest mjeseci 7.853 eura plaće, pa ih ne mora odmah hvatati panika. Taj iznos koji će dobiti za šest mjeseci je ekvivalent iznosu koji Zagrepčanin s prosječnom plaćom zaradi za 2,5 godina. -3.634 

Palfi je osnovala i svoju tvrtku za organiziranje događaja i proslava, a Sinčić je direktor. Tvrtka je tek lani osnovana i zasad nema prihode, a rashodi su iznosili 3.634,00€ pa je tvrtka 2023. godinu završila s minusom od 3.634,00€.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije