SJEDNICA

OPĆINSKO VIJEĆE NEDELIŠĆE Poznati su dobitnici općinskih plaketa

Sjednica Općinskog vijeća Nedelišća počela je aktualnim satom, a prvi je riječ uzeo načelnik Nikola Novak

Vijećnike je podsjetio kako je Općina dobila čak 102 tisuće eura za uređenje starog nasipa u Pušćinama u biciklističku stazu s drvoredom. Potom je odgovorio na dva pitanja vijećniku Franju Cimermanu.

Cimerman je konstatirao kako dobro napreduje gradnja dječjeg vrtića u Dunjkovcu i djeca se već upisuju. No upitao je što ako ne bude dovoljno kadrova, jer odgajateljica nedostaje.

Načelnik je odvratio kako misle o tome, dodavši kako ravnateljica već ima otvorene molbe za posao te se nadaju da problema neće biti. Potom mu je kazao i kako izbori za vijeća mjesnog odbora još nisu raspisani jer ih žele spojiti s nekim drugim izborima, kako bi bila veća izlaznost.

Vijećnici su, prvom točkom dnevnog reda, odobrili ovogodišnje dobitnike općinske plakete. To su Ljudevit Bošćak iz Nedelišća, Franjo Vugrinec iz Gornjeg Kuršanca, Udruga žena Pretetinec i Vatrogasna zajednica grada Čakovca.

Nakon osnovnoškolaca, pomoć će odsad za “druge radne materijale” dobivati i srednjoškolci – iznosit će 70 eura. U Općini se nadaju i kako će ovaj put biti prijava kad raspišu natječaj za osnivanje Savjeta mladih; tražit će se sedam osoba u dobi između 15 i 30 godina.

Potom je usvojen drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna s popratnim dokumentima. Načelnik je pojasnio što povećavaju, a što smanjuju. Ušao je i u raspravu s vijećnikom Petrom Horvatom iz Pušćina oko toga je li povećana stavka za uređenje sportskog parka, a smanjena za nastavak gradnje pješačkih staza. Horvatova teza bila je upravo to, dok je načelnik stvari postavio drugačije, tumačeći kako to nije točno.

Uz još nekoliko tehničkih točki dnevnog reda usvojen je urbanistički plan uređenja proširenja Privredne zone Pušćine (iza Bernarde).

Dodajmo i kako je u jednom trenu sjednicu posjetio nedelišćanski župnik Ivan Herceg kako bi podijelio pozivnice. Sve prisutne pozvao je na proslavu 25. obljetnice svećeničkog ređenja.

Misno slavlje tim povodom bit će održano u subotu, 27. srpnja, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću, nakon čega slijedi okrjepa i druženje u parku župnog dvora.

Na kraju sjednice načelnik nije propustio priliku podsjetiti sve da poprate bogat program uz Dan općine, krenuvši od smotre Međimurske popevke ove subote u Atonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije