ODRŽANA SJEDNICA

OPĆINSKO VJEĆE DONJI VIDOVEC Vijećnici su podržali rast plaća zaposlenica u vrtiću

Općinsko vijeće Donjeg Vidovca prihvatilo je prve izmjene i dopune proračuna koji se povećava za 430 tisuća eura

Dodatna sredstva uložit će u razvoj turizma, točnije u etnopark i Interpretacijski centar Dravski zlatari, u komunalno uređenje, socijalnu skrb, predškolsko obrazovanje, rekonstrukciju dječjeg vrtića, a načelnica Bojana Petrić izvijestila je vijećnike o posljednjim aktivnostima.

– U siječnju je započela provedba projekta Mystical Danube u suradnji s REDEOM te Općinama Donja Dubrava i Štrigova u kojem će biti nabavljene informacijske ploče i klupe, a na natječaj Interreg-a SLO – HR smo prijavili projekt FolkFlow – Folklorna baština bez granica: Zajedno u plesu i tradiciji u suradnji s KUD-om Donji Vidovec i HKDM-om Ljubljana. Potpisana su tri ugovora za radove na novom dječjem vrtiću i uređenju vanjskog prostora u iznosu od 428,8 tisuća eura, a završeni su i fasaderski radovi na IC-u Dravski zlatari, rekla je načelnica Petrić.

Povećali plaće

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o povećanju plaća zaposlenicima Područnog odjela Dječjeg vrtića Klinčec u Donjem Vidovcu prema propisanom zakonskom okviru. Osnovica plaće za sve radnike PO-a Donji Vidovec, Dječjeg vrtića Klinčec Donja Dubrava iznosit će 947,18 eura, a kuharici i spremačici se povećavaju koeficijenti složenosti poslova. Odlukom Vijeća odlučeno je i da će zaposlenice područnog odjela vrtića dobivati božićnicu i regres u iznosu od 300 eura, dar za djecu do 15 godina i uskrsnicu u iznosu od 100 eura.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3606

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije