ODRŽANA SJEDNICA

OPĆINSKO VJEĆE SVETA MARIJA Plaće odgojiteljicama prema zakonskoj osnovi

Općinsko vijeće Svete Marije održalo je 21. sjednicu na kojoj su, između ostalih, donijeli i odluku o izmjenama i dopunama proračuna te o povećanju plaća zaposlenicama Dječjeg vrtića Kockavica

Usvojenim se izmjenama izvorni proračun povećava za 139,5 tisuća eura.

– Ovim se rebalansom povećava izvorni proračun i to za financijska sredstva dobivenih putem natječaja LAG-a, za održavanje komunalne infrastrukture, za rekonstrukciju, dogradnju i opremanje vrtića, izgradnju led javne rasvjete uz biciklističku stazu između Svete Marije i Donjeg Mihaljevca kao i za izradu novog prostornog plana, pojasnila je pročelnica Ivanka Herc – Kaser.
Izjednačili se sa zakonom

– Zaposlenice Dječjeg vrtića u Svetoj Mariji dobit će veću plaću, onakvu kakvu im zakon propisuje i kakvu zaslužuju. Iako nas članak zakona o plaćama u odgojno-obrazovnim institucijama ne obvezuje, mi smo odlučili da naše tete zaslužuju veću plaću, konstatirala je načelnica Đurđica Slamek prije rasprave i glasovanja o ovoj točki.

Vijećnici su istu jednoglasno podržali. Prema odluci, osnovica za obračun plaća iznosit će 947,18 eura, a povećani su i koeficijenti koji su sada jedni od najviših u vrtićkim ustanovama u Međimurju. Povećan je i koeficijent za stečeno zvanje mentora na 5 posto i za zvanje savjetnika na 10 posto.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3606

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije