ULAGANJA U TURIZAM

NAJVIŠI IZNOS Županija osigurala 60 tisuća eura bespovratnih potpora za turizam

Ovogodišnji osigurani iznos za bespovratne potpore u turizmu MŽ najviši je iznos dodijeljenih potpora od 2011. godine, a u proteklih 13 godina preko javnog natječaja financirala su se 193 nova turistička proizvoda i to ukupnim sredstvima od 535.725 EUR

U ponedjeljak, 3. lipnja, u Vinskoj kući Hažić kod Svetog Martina na Muri, predstavnici turističkog sektora okupili su se povodom dodjele ugovora korisnicima potpora u turizmu Međimurske županije za 2024. godinu te dodjela ugovora Hrvatske turističke zajednice za projekte lokalnih turističkih zajednica.

Okupljene dobitnike ugovora pozdravili su župan Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

„Financijska sredstva za realizaciju projekata iz javnog natječaja u iznosu od 60.000 eura osigurana su u proračunu Međimurske županije za 2024. godinu. Predmet javnog natječaja bila je dodjela bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata s područja Međimurske županije koji imaju za posljedicu razvoj turizma kao dohodovne gospodarske grane, temeljenog na održivu razvoju, a kroz proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranje novih turističkih proizvoda, te promoviranje županije kao poželjne turističke destinacije.

Minimalno sufinanciranje iznosilo je 2.500 eura, a maksimalni iznos sufinanciranja iznosio je 10.000 eura s uključenim PDV-om”, istaknuo je pročelnik Radanović.

Dvadeset dobitnika bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije prijavilo je projekte ukupne vrijednosti 464.369,67 EUR, a ukupno dodijeljene potpore u iznosu od 60.000 EUR predstavljaju 13% ukupne vrijednosti pozitivno ocijenjenih projekata. Ovogodišnji osigurani iznos ujedno je i najviši iznos dodijeljenih potpora od 2011. godine, a u proteklih 13 godina preko javnog natječaja financirala su se 193 nova turistička proizvoda i to ukupnim sredstvima od 535.725 EUR.

Župan Matija Posavec naglasio je: „Iz godine u godinu mijenja se lice Međimurja kada je riječ o turističkom uzletu. Brojke kažu da smo na pravom putu jer smo u prošloj godini zabilježili više od 220.000 noćenja te 7.400 gostiju više nego 2022. godine. Njegujemo paralelne razvojne smjerove i u turizmu, zato predano ulažemo i u interpretacijske centre diljem našega kraja kojima predstavljamo veliko bogatstvo naše tradicije. Samo u zadnjem ciklusu iz europskih fondova povukli smo 13 milijuna eura za formiranje novih interpretacijskih centara“, rekao je župan.

„Ulažemo velike napore kako bismo Međimurje pozicionirali na turističkoj karti Hrvatske, ali i Europe i svijeta. Zato razvoj turizma nije posao jednoga čovjeka ili jedne turističke zajednice, već svih nas“, ističe župan Posavec.

Ugovore su u ovom ciklusu potpora Međimurske županije primili: Boutique Lapaž – Toplice Sveti Martin, OPG Tatjana Hažić iz Jurovčaka, Toplice sveti Martin d.o.o., Arcadia wellness park Čakovec, DG Sport Prelog, Autoelektrika Nedelišće, David Perišić iz Čakovca, PG Geler iz Malog Mihaljevca, Udruga oldtimer vozila Selnica, Darinka Kovačić iz Hlapičine, Klaudija Krajačić iz Žabnika, Stjepan Vinko iz Hlapičine, Željko Azenić iz Čakovca, OPG Branko Hren iz Selnice, Martina Patafta iz Mihovljana, Siniša Šajnović iz Ivanovca, OPG Ina Kerman Sveti Urban, OPG Šumska vila Banfi, Saša Novak iz Strahoninca, te Mirjana Trstenjak iz Male Subotice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije