Diskusija o nacrtu Nacionalne strategije za uključivanje Roma do 2020.

U ponedjeljak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana diskusija u sklopu javne rasprave o tekstu nacrta Nacionalne strategije za uključivanje Roma do 2020. godine.

Riječ je o dokumentu koji je usklađen s uočenim potrebama i izazovima povezanim sa socijalnim uključivanjem Roma na svim razinama: lokalnoj, područnoj, nacionalnoj i EU. Strategija sadrži opće i posebne ciljeve postavljene kao smjernice za kreiranje javnih politika usmjerenih na socio-ekonomsko uključivanje romskih zajednica do 2020. godine.

Strategija za uključivanje Roma do 2020. godine bit će periodično revidirana, s obzirom na činjenicu da je potrebno Strategiju nadopuniti nedostajućim podacima i početnim vrijednostima, te sukladno uočenim potrebama i promjenama vezanim uz položaj romske nacionalne manjine općenito, ali i položaja osobito isključenih i marginaliziranih skupina unutar romske zajednice (žene, djeca, djeca s posebnim potrebama, osobe s invaliditetom, osobe starije dobi, marginalizirane romske zajednice) u Republici Hrvatskoj.

Diskusije se do 1. srpnja 2012. godine održavaju po cijeloj Hrvatskoj, a bez obzira što je čakovečka održana ovaj tjedan, svojim prijedlozima i komentarima možete se priključiti i putem internetske stranice Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u rubrici Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije