održana sjednica

OPĆINSKO VIJEĆE ŠTRIGOVE Malo kasni početak gradnje kanalizacije

U domu kulture u Štrigovi održana je sjednica Općinskog vijeća

Prije samog početka školarci su predstavili svoj projekt s kojim su nastupili na državnom natjecanju: “Mobitel odbaci, poduzetni smo znalci.”


Slijedio je aktualni sat koji je po običaju otvorio načelnik Stanislav Rebernik. Kazao je kako početak gradnje kanalizacijske mreže u Štrigovi malo kasni – očekuje se kroz mjesec dana. Priključenje će biti obaveza, a kanalizacija neće biti mješovita, već fekalna. Za obitelj s tri do četiri člana, priključenu na sustav vodoopskrbe, očekuje se povećanje računa od nekih 4,50 eura.


– Klizište kod Bogdana je konačno riješeno te smo sad ozbiljnije otvorili pitanje klizišta kod Monike. Imamo projekt koji treba revidirati, a u to idemo s Hrvatskim vodama – kazao je načelnik. Predsjednik Vijeća Ivan Frlin dodao je da treba uključiti i Hrvatske ceste, kako bi na tome mjestu riješili pitanje odvodnje s državne ceste.
Načelnik je potom kazao kako imponira, ali je loše što je Općina Štrigova ušla u višu skupinu razvijenosti; ovo joj donosi nepovoljnije omjere sufinanciranja projekata. Stoga ni nije prošla cesta “k Arnušu” pa će Općina morati pojednostaviti projekt i provesti ga sama.


Vijećnici su potom usvojili izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna. Prenesen je solidan višak od 1,373 milijuna eura što će omogućiti financiranje kanalizacije, nakon koje dolazi još skuplji projekt gradnje dječjeg vrtića. Od plinske rente lani je dobiveno 523 tisuće eura, dok je 2022. godine dobiveno 1.140 milijuna!
Vijećnik Antun Zadravec pitao je što je s cestom koja vodi ispod Mađerkinog brega. Kazao je kako su i tamo bujice kao što su do nedavnog zahvata bile na Slatnjaku.


Vijećnik Mihael Škvorc iz ŽUC-a kazao je kako je predana sva dokumentacija te se još čeka odluka ministarstva, kako bi ta cesta s Općine bila prebačena na ŽUC. Kad to bude obavljeno kreće se na izradu projektne dokumentacije i samu sanaciju dionice.


Vijećnici su ujedno usvojili akcijski plan rasvjete cijele općine koji je predstavio komunalni redar Stjepan Pozderec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije