svečana sjednica općinskog vijeća

FOTO Općina Šenkovec slavi: Nagrade primili najbolji učenici: Meri Fudi, Vili Novak, Gita Radiković i Tia Zadravec

U Općini Šenkovec slavi se uz blagdan svete Jelene Križarice

Općina Šenkovec, utemeljena 1997. godine, proslavila je svoj Dan općine uz blagdan svete Jelene Križarice. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Šenkovec, održana 22. svibnja, okupila je velik broj uzvanika i mještana. Sjednicu je otvorio predsjednik Alen Lajtman, koji je prisutnima predstavio postignuća općine u proteklih godinu dana.

– Ovom prilikom želim se zahvaliti svim vijećnicima na dobroj i konstruktivnoj suradnji te želim da se to tako i nastavi kako bi se razvijalo sve više projekata za dobrobit naše općine. Zahvaljujem se i svim zaposlenicima Jedinstvenog upravnog odjela koji su svojim profesionalnim radom omogućili razvitak Općine Šenkovec. Svim mještankama i mještanima sretan Dan Općine – poručio je Lajtman.

Načelnik Općine Šenkovec, Robert Meglić, naglasio je kako općina teško radi, a svi napori koje ulažu usmjereni su na dobrobit stanovnika općine.

– Dogradnja škole i vrtića te obnova dječjih igrališta ima samo smisla ako njima koračaju naša djeca i mladi ljudi, i oni nam moraju biti prioritet. Šenkovec je općina koju volimo, puno joj dugujemo. Bilo je izazovno, ali smo skoro sve zacrtano uspjeli realizirati te smo razvrstani u 8. skupinu razvijenosti. Tu smo uz Grad Čakovec jedini u Međimurju – rekao je Meglić.

Svima je čestitao Dan općine i pozvao sve na koncerte. U petak će pozornicu zagrijati TS Žice i Cure iz centra, a u subotu je zagarantirana prava fešta uz TS Prim i Miroslava Škoru.

Kao i svake godine, lokacija koncerta je igralište kod SRC Gorčica.

Šenkovčankama i Šenkovčanima te njihovom rukovodstvu čestitao je međimurski župan Matija Posavec.

– Mi stojimo iza svake općine u Međimurju pa tako i iza Šenkovca jer želimo da se svaka ravnomjerno razvija. Budite, zdravi, sretni i veseli u zajedništvu!” poručio je župan.

Svečana sjednica bila je prilika za dodjelu općinskih nagrada uspješnim učenicima koji su ponijeli glas o ovoj maloj međimurskoj općini diljem Hrvatske. Nagrade su dobili: plivačica Meri Furdi, Vili Novak za prvo mjesto na državnom Natjecanju iz hrvatskog jezika u konkurenciji trećih razreda, sjajna informatičarka Gita Radiković i boksačica Tia Zadravec. U ime nagrađenih zahvalila se Gita Radiković.

U prigodnom programu nastupili su mali folkloraši iz skupine Ptičice Dječjeg vrtića Vrapčić i Zbor Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec.

Svečanosti sjednice Općinskog vijeća prisustvovali su i saborski zastupnici Boška Ban Vlahek i Predrag Štromar, načelnici međimurskih općina, tamošnji župnik vlč. Antun Štefan te predstavnici javnih i privatnih poduzeća. Svi su na poklon dobili magnetiće s motivom Kapele sv. Jelene Križarice..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije