donja dubrava

OPĆINSKO VIJEĆE DONJA DUBRAVA Oporba postala pozicija, Zbor građana o preseljenju ambulantu

Liječnici će se isplaćivati iz općinskog proračuna oko 360 eura neto dodatka, tehničaru 288 eura neto, a naknadu će dobiti i spremačica

Iako su snage oporbe i pozicije u Vijeću Donje Dubrave već neko vrijeme izjednačene, na prošloj sjednici su se omjeri okrenuli u korist oporbe. Vijećničku prisegu položila je nova vijećnica Diana Baćani s liste Mladi za Dobravu koja je zamijenila Petru Špoljar. Prisezanjem vijećnice Baćani, oporba je dobila peti glas te status pozicije u Donjoj Dubravi koju sada čine HDZ-ovi Zlatko Haramija i David Miser, s liste Mladi za Dobravu Mario Duhović i Diana Baćani te nezavisna Ana Duhović.

Neobično za ovo Vijeće, no aktualni sat je prošao bez pitanja i rasprave. Jedino je vijećnik Miser pohvalio zajednički sastanak prije sjednice na kojem su raspravili o promjenama u rebalansu proračuna koji je na kraju i usvojen sa svih sedam glasova za.

Usvojili rebalans

U rebalansu je tako prema željama nove pozicije umanjena stavka sanacija odlagališta otpada za 35 tisuća eura, poticanje razvoja turizma za 243 tisuće eura, za obilježavanje Dana Općine na raspolaganju im je sada samo 5 tisuća eura umjesto 21 tisuće, maknuta je stavka projekta izgradnja izletišta na Dravi, kao i projekt Zlatarska avantura, izgradnja stambeno poslovnog centra te vatrogasnog spremišta za opremu. Ipak, uvrštena je izgradnja Interpretacijskog centra Međimurske popevke s iznosom od 5,1 milijun eura, obilježavanje 100 obljetnice rođenja Tete Lize te 150 tisuća eura za potrebe preseljenja ordinacije obiteljske medicine.

Naknada liječnici i tehničaru bez osiguranja

Općinsko vijeće je s 4 glasa za (A. Duhović, M. Duhović, D. Baćani i D. Miser) te 3 suzdržana (J. Ribić, M. Martinčić i N. Lisjak) donijelo odluku o isplaćivanju naknade za rad liječnice obiteljske medicine i medicinskog tehničara. Tako će se prema odluci, liječnici isplaćivati iz općinskog proračuna oko 360 eura neto dodatka, tehničaru 288 eura neto, a naknadu će dobiti i spremačica.

Sazvat će se zbor građana

Odbor za rješavanje problema preseljenja ordinacije obiteljske medicine kojeg čine liječnica Anja Vidović i medicinski tehničar Igor Mikor kao savjetodavno tijelo te članovi Zoran Horvat, Mario Duhović i David Miser umjesto Romea Čituša će raspisati javni poziv za prijedlog lokacije za preseljenje ambulante koje će po završetku prijava oni pregledati i predložiti najbolju lokaciju Vijeću na usvajanje.

No prije Vijeća, sazvat će se Zbor građana gdje će svi mještani biti upoznati sa svim detaljima te će i oni imati pravo reći svoje mišljenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije