povratak u sabor

LJUBOMIR KOLAREK Ponosan trenutak s bivšom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović

Vrijeme će pokazati hoće li prisutnost Kolareka u Saboru, uz Bošku Ban Vlahek i Ivicu Baksu, značiti da će Međimurje imati snažan glas u hrvatskoj politici

Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, ponovo je zauzeo svoje mjesto u Hrvatskom Saboru. Kolarek je u prošlom sazivu prve dvije godine mandata bio zamjena Darku Horvatu, a sada je u Sabor ušao kao treći na listi HDZ-a i partnera sa 3.352 preferencijalna glasa. Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici, ponosno je pozirao uz bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je svojom pojavom privlačila pažnju medija i javnosti.

Prema neslužbenim izvorima, Kolarek je bio ozbiljno razmatran za ministra poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, no u pregovorima za sastavljanje parlamentarne većine, to je ministarstvo pripalo Domovinskom pokretu. Iako Kolarek nije imenovan ministrom, njegov povratak u Sabor izazvao je pozitivne reakcije među njegovim sugrađanima i političkim suradnicima.

Kolarekova stručnost u veterinarskoj profesiji, kao i njegovo dugogodišnje iskustvo u radu s međimurskim poljoprivrednicima i stočarima, bila bi dragocjena za Ministarstvo poljoprivrede. Njegov angažman na terenu i posvećenost problemima lokalne zajednice prepoznati su i kao ključni faktori koji bi mogli doprinijeti boljitku tog resora.

Iako se Kolarek nije našao među novim članovima Vlade (ministarska pozicija dodijeljena je kineziologu, upravitelju zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, i tajniku DP-a), na svojoj Facebook stranici izrazio je zahvalnost na podršci i najavio da će se i dalje boriti za interese svog kraja.

– I u ovom mandatu ću se zalagati za razvoj hrvatskog sjevera, izgradnju infrastrukture, osiguravanje povoljnih uvjeta za razvoj poduzetništva i obrtništva, čuvanje naše kulturne baštine i postizanje boljeg standarda svih naših građana, napisao je Kolarek.

Vrijeme će pokazati hoće li prisutnost Kolareka u Saboru, uz Bošku Ban Vlahek i Ivicu Baksu, značiti da će Međimurje imati snažan glas u hrvatskoj politici. Troje zastupnika iz iste županije, iako iz različitih političkih opcija, trebalo bi zajednički djelovati u cilju boljitka svojih sugrađana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije