Jackpot

INTERNET PAMTI Tko je Ivica Baksa, naš novi saborski zastupnik?

Hoće li (može li?!) Baksa opravdati povjerenje i uistinu unaprijediti interese Međimurja u saborskim hodnicima?

Danas četrdesetogodišnjak, Ivica Baksa rodom iz Belice, naš je novi saborski zastupnik. Poduzetnik je to koji se u medijima često pohvalio svojim humanitarnim radom, odnosno uključivanjem u humanitarne akcije te donacijama lokalnim udrugama i klubovima.

Poduzetnik

Prvu vlastitu tvrtku ‘Inter grupa IBK’ otvorio je 2013. godine, kako bi pokrenuo stranice djelatnik.com i iznajmi.hr, međutim od toga je odustao i prodao domene. U listopadu 2014. godine je pokrenuo tvrtku Interkast u kojoj je i danas vlasnik i direktor. Međutim, to što godinama ne podmiruje svoje obaveze osjećamo i na vlastitoj koži.

Politički angažman

– U politici sam još od 2002. godine kada sam postao član Hrvatske narodne stranke (HNS), koja me 2005. godine kandidirala za vijećnika u Općini Belica. Nakon što je 2014. godine u HNS-u došlo do raskola, smatrao sam da je Radimir Čačić jedini legitimni predstavnik izvorne narodnjačke ideje i pridružio se Reformistima, rekao je Baksa za portal eMedjimurje.hr početkom travnja 2018. godine – kad je postao i predsjednik Reformista Međimurske županije. Postao je tako ‘nova snaga’ Reformista.

Ujedno, Baksa je i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije što ide u prilog činjenici da je lojalan Matiji Posavcu, koji mu je ujedno i povjerio svoj saborski mandat (danas službeno).

Naime, Baksa je član, odnosno tajnik Nezavisne platforme Sjever (NPS), pa se čini da se i tu sasvim dobro snašao.

‘Friško novinarsko lice’

Bitno je u ovu kratku biografiju staviti i činjenicu da se Ivica Baksa, osim poduzetništvom i politikom, želi baviti i novinarstvom. Naime, upravo je Baksa, koliko mi znamo, jedino novinarsko lice na najnovijem portalu u mozaiku elektroničkih publikacija koje postoje u Međimurju, a koje je osvanulo tik pred Parlamentarne izbore. Iako se njegovo ime ne spominje u impressumu, novinari iz naše, ali i iz drugih redakcija viđaju ga kako skače iz uloge u ulogu, odnosno iz uloge potpredsjednika Županijske skupštine, uloge poduzetnika i uloge tajnika NPS-a – u ulogu novinara, fotoreportera i osobe koja snima uživo. Što mu to treba, pitate se?

Jackpot

Jedno je sigurno, Baksa je dobio jackpot jer je sa zadnjeg mjesta na listi NPS-a i s osvojenih svega 242 preferencijalna glasa sjeo u saborsku fotelju. Ne sumnjamo da ambicije ima, ne sumnjamo da želju ima, pa čak ne sumnjamo ni u Baksine dobre namjere, ali… To ‘ali’ postat će jasno uskoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije