NEMA DRUGOG IMENA

SAZNAJEMO Matija Posavec prepušta svoj saborski mandat Ivici Baksi

U političkim krugovima Međimurja, posljednjih dana glavna tema razgovora nije bila samo tko će zamijeniti Matiju Posavca u saborskim klupama, već i zašto bi, ukoliko tako odluči - Posavec prepustio svoj mandat upravo Ivici Baksi

Ivica Baksa osim što je zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije, navodno je po novome i najsvježije novinarsko lice Međimurja (?!), te vlasnik tvrtke Interkast d.o.o. iz Pribislavca.  

Iako su spekulacije o Posavčevom (ne)odlasku u Sabor bile jasne odmah nakon parlamentarnih izbora, ostaje nejasno zašto bi odluka pala na Baksu umjesto na etablirana imena poput gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini ili ravnatelja bolnice Igora Šegovića.

Doduše, činjenica je da je Šegovićeva funkcija nespojiva sa saborskim mandatom, dok neslužbeno saznajemo da gradonačelnica Cividini nema takve ambicije i želi se posvetiti radu gradske uprave.

Neki sugeriraju da je ovo potez koji može biti politički motiviran – pokušaj Posavca da osigura lojalnost unutar svojih redova ili čak da stvori novu političku dinamiku unutar Međimurja.

Kontaktirali smo Matiju Posavca.

– U ovom trenutku moj mandat još nije stavljen u mirovanje, nisam podnio ostavku, no to će se dogoditi tijekom ovog tjedna. Činjenica je da mandat koji su osigurali Međimurci, mora ostati u Međimurju, kratko je rekao te potvrdio da će u saborske klupe sjesti Ivica Baksa.

Jedno je sigurno: odluka Matije Posavca kao predsjednika Nezavisne platforme Sjever ima dalekosežne političke implikacije za Međimurje. Hoće li (može li?!) Baksa opravdati povjerenje i uistinu unaprijediti interese Međimurja u saborskim hodnicima ili je to samo zato što druga opcija ne postoji, ostaje tek za vidjeti. Kako god bilo, vrijeme će pokazati jesu li ovo bile mudre političke odluke.

Ivica Baksa, privatna arhiva – Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije