OPĆINA GORNJI MIHALJEVEC

CIJENA PORASLA Pred novim problemom u Bogdanovcu

U Međimurskim vodama analiziraju pristigle ponude, ali…

Nedavno je Općinsko vijeće Gornjeg Mihaljevca načelniku odobrilo sklapanje sporazuma kojim s Međimurskim vodama regulira financijske obveze u gradnji kanalizacije Bogdanovca.

Goran Lovrec tada je, tijekom sjednice, poslao oštru poruku Međimurskim vodama, smatrajući kako je prevelik dio troška svaljen na Općinu. No zaključeno je kako nema druge, jer ipak ne bi valjalo propustiti 90 posto sufinanciranja od strane EU i Hrvatskih voda.

Nije prošlo mnogo i na općinskim internetskim stranicama je 11. travnja osvanula “obavijest o početku postupka za priključenje na javnu sanitarnu kanalizacijsku mrežu s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda u Bogdanovcu”.

Riječ je o dokumentu kojim Međimurske vode, kao nositelj gradnje zasebnog kanalizacijskog sustava s pročistačem, mještanima poručuju kako kreću u postupak priključenja. Djelatnici Međimurskih voda na terenu prikupljaju potrebne podatke i kreću u izradu skica njihovih budućih priključaka, kako bi sa svima sklopili ugovor.
Upitali smo načelnika Lovreca Što to u praksi znači, zna li se kad kreće gradnja kanalizacije i je li raspisana javna nabava? Potvrdio je da je potpisao sporazum zbog kojeg se digla bura na sjednici OV-a.

Tko to plaća?

– No više od toga vam u ovom trenu ne mogu reći. I za javnu nabavu i za početak gradnje kanalizacije pitajte Međimurske vode. A taj dopis, da kreću na teren 11. travnja, dobili smo od njih toga jutra – kazao nam je Lovrec.
Stoga smo 15. travnja nazvali Sunčanu Glavinu, direktoricu Međimurskih voda. Ona nam je otkrila kako su upravo toga jutra otvorene ponude za gradnju kanalizacije u Bogdanovcu!

– U sklopu javne nabave koja je u tijeku otvorili smo ponude i slijedi njihova analiza – kazala nam je. Podsjetila je i kako je 90 posto novca osigurano iz EU i Hrvatskih voda, a 10 posto je teret Općine, dok Međimurske vode upravljaju projektom.

No kako smo doznali bit će problema, jer su ponude veće u odnosu na procijenjenu vrijednost od 557 tisuća eura. S obzirom na stanje u građevini, ovo nije iznenađenje. Sad će se analizirati svi elementi i jesu li, za početak, ponude valjane.

Budući da su ponude više, bude li najpovoljnija odabrana i kad se vidi kolika je točno, trebat će vidjeti kako pokriti to povećanje, može li ministarstvo dati više i ima li unutarnjih rezervi.
Najcrnji, a opet izgledan scenarij jest da Općini Gornji Mihaljevec, zbog novih okolnosti, bude ponuđen novi sporazum kojim ona pokriva poskupljenje. Budući da su se već i oko prvotne cijene lomila koplja, ovo nije dobra vijest.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije