Nema govora o prijelazu liberala u HNS

Do lokalnih izbora je manje od godinu dana, a HSLS je započeo s pripremama. U stranci se pripremaju samostalno izaći na izbore, ali to ne isključuje razgovore o mogućim koalicijama, vodeći prije svega računa o kompatibilnosti programa, a naročito o onome što smatraju da je interes Međimurja.

– Međimurski HSLS nikad nije bio za vlast pod svaku cijenu, jer mi u HSLS-u imamo visoku dozu idealizma i ja se time ponosim rekao je Josip Grivec, predsjednik međimurskih liberala. Prije izbora moguće su koalicije, koje su zbog važećeg izbornog zakona logičnije prije, a ne poslije izbora, a to je svakako i poštenije prema biračima, jer u tom slučaju znaju koga biraju i kome daju svoj glas.

Nikakvih prijelaza iz HSLS-a u HNS, niti u primisli nema, kazao je Grivec, opovrgavajući neka medijska pisanja o tome. U ovom trenutku čak nije ni pojedinačno netko iz HSLS-a nekamo prešao, kategoričan je bio Grivec.

Josip Dobranić, predsjednik ogranka HSLS-a Mursko Središće i gradonačelnik Grada potvrdio je da nema nikakvih prebacivanja ni Dražena Bregleca u drugu stranku. No, ipak ponude HSLS-u stižu sa svih strana, a hoće li se i s kim i da li će se uopće koalirati dogovori o tome slijede na razini HSLS-a Međimurske županije.

Anđelko Kovačić, načelnik općine Selnica je rekao da treba znati da je u vrijeme tih medijskih špekulacija o prijelazima iz HSLS-a, HNS u našoj regiji provodio anketu koja je pokazala poražavajuće rezultate za HNS, pa je možda to razlog pokušaja diskriminacije i oduzimanje kredibiliteta HSLS-u jedinicama lokalne samouprave gdje HSLS ima dobar rejting i vodeću političku ulogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije