Aktualni sat 26. sjednice Općinskog vijeća Kotoriba

U aktualnom satu posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Kotoriba načelnik Ljubomir Grgec (SDP) spomenuo je sve zanimljive općinske aktivnosti koje su provedene između dvije sjednice.

Iz njegovog izvješća svakako treba spomenuti kako je u Čakovcu s ministrom poljoprivrede i šumarstva Tihomirom Jakovinom dogovoren model privođenja kraju radova na kanalizacijskoj mreži u ulicama Dragutina Domjanića, Ulici bana Jelačića, Zelengaju i Ulici Vladimira Nazora. Ono što je najbitnije za te će potrebe spomenuto ministarstvo, odnosno Hrvatske vode odvojiti 2 milijuna kuna.

Istaknuo je iznos od 200 tisuća kuna koji je općini dodijelilo  Ministarstvo kulture za daljnje uređenje Doma kulture. Za taj će se iznos pokušati riješiti rasvjeta, balkon i sanacija južne strane koju je zahvatila vlaga. Grgec je rekao kako su gotovi projekti za rekonstrukciju mrtvačnice, a predviđa se kako bi vrijednost radova iznosila oko 300 tisuća kuna od kojeg iznosa će Općina zatražiti dio sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja.

Najavio je i skori početak radova na presvlačenju asfaltnog zastora novim na pješačko biciklističkoj stazi u Ulici kralja Tomislava od rampi do stare škole. Radovi će u polovičnom iznosu financirati ŽUC-e Čakovec i Općina Kotoriba.

Radi se i na izradi projektne dokumentacije za adaptaciju stare dvorane, dok je članove vijeća podsjetio kako od 1.svibnja upravljanje grobljem spada u nadležnost preloškog “Pre-koma”, a odnosi se to na ukop pokojnika i takvim su načinom u općini itekako zadovoljni. Grgec je spomenuo i tržnicu gdje je proširen prodajni prostor koji je sada namjenski.

Vijećnik Zoran Radmanić (HDZ) ponovno je pitao načelnika kada će ŽUC početi s radovima na cesti koja je u njihovoj nadležnosti, a odnosi se na Ulicu Matije Gupca i daljnjem nastavku prema Goričanu. Grgec mu je odgovorio da će se više znati u drugoj polovici godine kada će ŽUC-e posložiti svoje financije, ali je i dodao kako je ona lani već asfaltirala 700 metra ulice-ceste Matije Gupca.

Rekao je kako će 11 km duga cesta do Goričana uz sebe imati i biciklističku stazu i da će se u sufinanciranje spomenutih radova najvjerojatnije biti angažiran novac iz IPARD programa prekogranične suradnje Hrvatska- Mađarska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije