Europski tjedan u Međimurskoj županiji

U Međimurskoj županiji i ove su godine, već 12. put, pripremili bogat program vezan uz obilježavanje Europskog tjedna, koji organizira Savjeta za europske integracije Međimurske županije.

Kako je na konferenciji za novinare izvijestila pročelnica županijskog Odjela za gospodarstvo i europske integracije Vesna Haluga, programi će se odvijati od 3. do 9. svibnja.

U dvorani I. osnovne škole Čakovec održat će se danas finale EU kviza za učenike, te Ultimate European Pub Quiz, interaktivni i zabavni kviz u kojem se ekipe natječu u deset krugova s različitim kategorijama pitanja.

Uz ekipe učenika srednjih škola, profesora, županijskih djelatnika i novinara, u kvizu će sudjelovati i predstavnici Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Na
Međimuskom veleučilištu u petak će se održati predavanje “Republika Hrvatska – nova članica EU”. U ponedjeljak u Murskom Središću, a u utorak u Prelogu, postavit će se štandovi s brošurama i lecima o EU.

Upravo je upoznavanje građana o EU i glavni cilj obilježavanja Europskog tjedna. Središnja svečanost bit će 9. svibnja na Trgu republike u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije