Ministar Jakovina o kanalizaciji, navodnjavanju i sporu oko lovišta

U službeni posjet Međimurskoj županiji danas je stigao ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji se sastao sa županijskim čelnicima.

Razgovaralo se, uz ostalo, o gradnji kanalizacijske mreže, financiranju dva projekta navodnjavanja pokraj Kuršanca i Preloga, povratu sredstava za kreditiranje poljoprivrede te granici zajedničkog lovišta Donji Vidovec i Koprivnica, oko koje se već duže vrijeme spore lovci iz dviju susjednih županija.

Nakon sastanka sa županom bila je, prema protokolu, predviđena izjava za novinare, no nakon punog sata čekanja novinari su napustili zgradu županije.

Ministar je prije sastanka sa županom kasnio i na svečanu sjednicu Županijske skupštine.

Ministar je razgovarao i s petnaestak okupljenih predstavnika Udruga poljoprivrednih proizvođača. Saslušao je njihove konkretne probleme i dvojbe, posebice oko najavljenih promjena u sustavu poticanja poljoprivredne proizvodnje. Rekao je da je dosadašnji model poticanja poljoprivrede neodrživ te da se mora mijenjati. Dugoročne koristi od uvođenja reda trebali bi imati svi koji rade prema propisima.

Jakovina se sastao i s načelnicima nekoliko međimurskih općina na čijem se području gradi ili bi se trebala graditi kanalizacijska mreža. Istaknuo je da će svi doći na red no treba poštivati prioritete koji se dogovore na terenu, vodeći računa o realnim potrebama i zaštiti okoliša.

Ministar je posjetio i tvrtku Vajda d.d. iz Čakovca, gdje su ga informirali o poziciji ove prehrambene tvrtke na hrvatskom tržištu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije