U CENTRU ZA KULTURU

FOTO Svečano uz Dan grada: Zaslužnim Čakovčanima i Čakovčankama uručena javna priznanja

Nagradu za životno djelo primili su Franjo Flac i Miljenko Milović, a Zlatni Grb Grada Čakovca Socijalna zadruga 'Humana nova' i dr. Andrej Pal. Prva nagrada za mlade 'Adam Zrinski' pripala je Foto kino klubu Ivanovec

U Centru za kulturu Čakovec danas je održana svečanost povodom Dana grada Čakovca koji se slavi 29. svibnja, u spomen na taj datum 1579. godine, kad je grof Juraj IV. Zrinski stanovnicima čakovečke tvrđave i okolnih naselja dao privilegije, čime je započelo pretvaranje Čakovca u slobodno trgovište.

Na svečanosti su se okupili brojni gosti i visoki uzvanici, a kao domaćini su ih dočekali predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Darko Zver i gradonačelnica Ljerka Cividni.

>> Svečano uz Dan grada: Zaslužnim Čakovčanima i Čakovčankama uručena javna priznanja

U svojem obraćanju Darko Zver odlučio se poslužiti svojevrsnom šok terapijom iskoristivši priliku za govornicom za trenutku potpuno neprimjerenu kritiku rada gradskih vlasti i vladajuće koalicije – kojoj i sam pripada. O tome ipak nešto više kasnije.

ČAKOVČANI SU JEDINSTVENI!

Gradonačelnica Ljerka Cividini iskreno je priznala da smo daleko od toga da se o Čakovcu danas može govoriti kao o gradu u kojem je sve na svojem mjestu, besprijekorno posloženo i bez mjesta za napredak, ali da isto tako treba reći i da je Čakovec grad koji uvijek iznova ugodno iznenadi goste i putnike dobronamjernike i u kojem se realiziraju projekti i investicije o kojima su drugi tek počeli razmišljati.

– Tu nema mjesta čudu, to je realnost i to nam pokazuje da smo najoštriji sami prema sebi. Slažem se, ne treba se nikada previše opustiti, ali ponekad si trebamo dati priznanje. Ovih nepunih godinu dana mandata bilo je i više nego izazovno. Požar, pandemija, rat, dugovi, minusi i brojne slučajne ili namjerne prepreke na koje smo nailazili…  Sve to pada u drugi plan jer mi je ovaj posao omogućio da upoznajem naše sugrađane i njihovu želju da grad bude bolji i ljepši. To mi potvrđuje da su Čakovčani jedinstveni na svijetu. Prilika za privlačenje novčanih sredstava u razdoblju koje je pred nama bit će najviše do sada. No, one su samo prilika, te ih bez dobre pripreme nećemo moći iskoristiti. Pozivam sve kojima je stalo do našeg grada na suradnju, poručila je gradonačelnica Cividini, istaknuvši da nas ne čeka lagan posao, ali će rezultati biti najbolja nagrada.

ČESTITKE

Čestitke su građanima i građankama uputili i međimurski župan Matija Posavec, izaslanica Vlade Republike Hrvatske, državna tajnica Sandra Herman, izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, njegova savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, a kratko se okupljenima obratio i dječji gradonačelnik Čakovca Roan Posavec.

JAVNA PRIZNANJA

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja Grada Čakovca. Godišnju nagradu primili su Ekonomska i trgovačka škola Čakovec (nagradu je preuzela ravnateljica Bosiljka Vinković-Kukolić), Udruga slijepih Međimurske županije (nagradu je preuzela predsjednica Marija Ciglar), Atletski klub Međimurje (nagradu je preuzeo predsjednik Mario Dobša) te veterani Domovinskog rata iz Međimurja (nagradu je preuzeo predsjednik međimurske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Stjepan Horvat).

Nagradu za životno djelo primili su Franjo Flac i Miljenko Milović, a Zlatnik Grb Grada Čakovca Socijalna zadruga ‘Humana nova’ i dr. Andrej Pal.

Po prvi je put dodijeljena i nagrada ‘Adam Zrinski’, a pripala je Foto-kino klubu Ivanovec (nagradu je preuzeo predsjednik udruge Radovan Petković).

Svečanost je, kao i ovogodišnji Dani grada Čakovca, uvelike bila posvećena djeci i mladima, koji su u potpunosti iznijeli glazbeno-scenski program. Nastupili su tako zbor čakovečkog Odsjeka Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Čakovečke mažoretkinje, zbor Umjetničke škole Miroslav Magdalenić te najmlađi izvođači, polaznici Dječjeg vrtića Cvrčak i Cipelica te Čakovečki mališani. Program je vodila učenica Osnovne škole Ivanovec Mura Blažević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije