Ivković: Sramota je što izjava Jelinčića nije uvrštena u dnevni red

Vladimir Ivković, vijećnik HDZ-a, kazao je da smatra sramotnim što Županijska skupština nije uvrstila u dnevni red i donijela zaključak kojim osuđuje izjave slovenskog predsjedničkog kandidata Zmage Jelinčića “da je sve što je preko Mure, uključujući i Čakovec, teritorij Republike Slovenije”.

U takvim situacijama, naime, bilo je uobičajeno da se reagira i da Županijska skupština osudi takve izjave i susjednoj državi izrazi svoje neslaganje.

– Ponašanje vladajuće koalicije doživljavam kao da ne vode računa o državnom teritoriju, zaključio je Ivković, nakon što je Županijska skupština većinom glasova odbila uvrstiti u dnevni red ovu točku, kako bi osudila sramotne izjave slovenskog političara Zmage Jelinčića.

Među zanimljivijim pitanjima na skupštini, izdavajmo i ono vijećnika Branka Krnjaka (HDZ), koje je uputio županu Ivanu Perhoču, a na koje mu župan konkretno nije znao odgovoriti.

– Je li istina da Carinska Uprava priprema Odluku o ukidanju Carinske ispostave u Čakovcu? Poduzima li Županije nešto da ne dođe do ukidanja carinske ispostave u Čakovcu, gdje mnogi međimurski gospodarstvenici ostvaruju svoje interese, ili će to biti još jedna institucija koju će Međimurje izgubiti i čiji će se poslovi premjestiti u Varaždin? Pitao je Krnjak, te zaključio da se radi o čisto političkoj odluci kojom bi, ako dođe do nje, međimursko gospodarstvo puno izgubilo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije