Općina Orehovica donijela Zeleni plan

Vijećnici Općine Orehovica jednoglasno su donijeli Zeleni plan Općine. Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije Siniša Golub predstavio im je Zeleni plan Općine Orehovica i njegov značaj u strateškom razvoju jer se donošenjem stvaraju preduvjete za aplikaciju projekat na području zaštite prirode i očuvanja okoliša.

– Općina Orehovica već je poduzela velike korake u tome smislu kada je sanirala dva velika deponija komunalnog otpada. Zeleni je plan važan i zbog Regionalnog parka Mura-Drava kojeg je Vlada proglasila 2011. godine. Pojam regionalnog parka ne predstavlja strogu kategoriju i ne
zahtijeva izlazak ljudi iz prostora parka u svrhu očuvanja prostora – kazao je S. Golub,  odgovarajući na pitanje vijećnice Erike Baranašić, koju je zanimalo hoće li Zeleni plan značiti restrikciju za poljoprivrednike u njihovoj proizvodnji.

U ovakvom se parku radi na sprječavanju daljnje devastacije prostora, a kao primjer S. Golub je
naveo sprječavanje prekategorizacije zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko.

U tijeku je i zapošljavanje komunalnog i poljoprivrednog redara. Zeleni plan tiskat će se u obliku brošure koja će se podijeliti svim kućanstvima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije