“Smeće iz Varaždina” glavna tema konferencije čakovečkog HDZ-a

Najavljeno zbrinjavanje komunalnog otpada s područja Varaždinske županije, kao i poslovanje Dječjeg centra Čakovec, bile su teme konferencije za novinare čakovečkog HDZ-a, na kojoj su govorili predsjednik GO HDZ-a Čakovca, Vedran Mikulić, dopredsjednik Željko Jakopec, te Aleksandar Makovec, član Gradskog odbora HDZ-a Čakovca.

– Već unazad nekoliko godina raspravlja se o sanaciji zatvaranja deponija Totovec, a u Čakovcu se u ovom trenutku razgovara da bi “privremeno” zbrinjavali komunalni otpad s područja Varaždinske županije, što smatramo apsolutno nezakonitim i nemoralnim. Naime, na snazi je usvojeno rješenje sanacije deponija Totovec s mogućnošću odlaganja komunalnog otpada s područja Grada Čakovca i velikog broja općina, ali u ograničenom vremenskom razdoblju, izjavio je na konferenciji za novinare V. Mikulić.

Nezakonitom smatraju posljednju odluku Grada Varaždina od 7. ožujka o povjerevanju komunalne djelatnosti, to više jer je već prije donošenja predmetne Odluke Varaždin regulirao postupanje s otpadom kojeg je dužan isporučivati tvrtki T7 VIS. Međutim, te Odluke Grad ne poštuje, a u slučaju sklapanja ugovora s GKP Čakom, ni Čakom ni Županija ne mogu se pozivati da nisu morali znati za postojanje ranijeg ugovora s T7 VIS-om, dodao je V. Mikulić.

Dopredsjednik Željko Jakopec slikovito je poručio da će jedina velika investicija koja će stići u Grad Čakovec biti – smeće!

– Problem je, pojasnio je, nastao kao plod novonastale ljubavi između Čakovca i Varaždina, a nedugo nakon zasjedanja Gorana Habuša u fotelju varaždinskog gradonačelnika i posjeta ministrice Mirele Holy GKP Čakom-u. Postavlja se pitanje da li je Čakom izradio i poduzeo sve u vezi proširenja deponija u Totovcu, te kako Totovec može proširiti svoj kapacitet bez zakonom propisanih akata? – kaže Ž. Jakopec.

Aleksandar Makovec, kazao je da je ovdje očit primjer bratskih političkih stranaka i koalicija u Gradu Varaždinu i Čakovcu, a gđa Avirović (direktorica Čakoma) lansirala je samo probni balon i trebala poslužiti kao gromobran za očekivano negativne reakcije javnosti.

Deponij Totovec “privremeno” postoji već 40 godina, odavno je prenatrpan, a zatvoren je trebao biti još 2010., istaknuo je Makovec, te poručio da se takvi štetni pregovori za Čakovec odmah prekinu, a stigne li ova točka na dnevni red gradskog vijeća, HDZ je neće podržati.

– Pozivamo građane i ekološke udruge da se jave i zauzmu svoj stav o toj kriminalno štetnoj mjeri. Ako je smeće iz drugih sredina jedino što nam sadašnja vlast može ponuditi, onda je bolje da i ona zvrši na tom smeću, kazao je Makovec.

Govoreći o negativnom nalazu revizije poslovanja Dječjeg centra Čakovec, Ž. Jakopec je dodao kako je vidljivo iz nalaza da je njegovo poslovanje katastrofa, te da graniči s kriminalom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije