HNS Međimurja u centru Čakovca: Ženama pažnja i cvijet za njihov dan

U poslijepodnevnim satima Ženska inicijativa županijske organizacije HNS-a Međimurja na čakovečkom Trgu Republike prigodnom akcijom obilježila je Međunarodni dan žena.

Na štandu u središtu Čakovca željeli su naglasiti kako su jednakost muškarca i žene te izjednačavanje šansi za njihovo uspješno obrazovanje i zapošljavanje temelji njihove politike zapisani u Programskoj deklaraciji, ali i oživotvoreni u svakodnevnoj borbi za ženska prava.

Cvijet i pokoja lijepa riječ sugrađankama, obilježilo je kratku pauzu u toj borbi, dakako uz čestitku dužnosnika međimurskog HNS-a.

 
Među njima je bio i potpredsjednik županijskog HNS-a i predsjednik čakovečke podružnice Nenad Hranilović koji je za naš portal rekao:

– Hrvatska narodna stranka na tradicionalni način podjelom lončanica obilježava 8. ožujak, Dan žena. Tako se svake godine podsjećamo da su žene i nadalje u podređenom položaju u društvu, da nemaju isti status sa muškim kolegama u pogledu napredovanja u poslu, preuzimanju bolje plaćenih poslova, da su podzastupljene u stranačkim i političkim funkcijama, te imaju društveni status koji ne zaslužuju s obzirom na njihov stvaran angažman i doprinos u društvu, profesiji i obitelji, poručio je Hranilović te je u svoje  ime i u ime HNS-a Međimurja svim ženama čestitao Međunarodni dan žena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije