B. Yee: Došao sam pogledati zašto vam tako dobro ide

Vaša županija ima pozitivnu reputaciju u američkoj i drugim ambasadama, pa sam odlučio doći i osobno se uvjeriti zašto vam tako dobro ide – kazao je u Čakovcu Hoyt B. Yee, zamjenik veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država, koji je u petak doputovao u službeni posjet Međimurskoj županiji.

Svrha posjeta je upoznavanje s lokalnim gospodarskim, poduzetničkim i razvojnim aktivnostima i planovima. Župan Ivan Perhoč kazao je da u Međimurju ima vrlo svjetlih primjera stranih investicija.

– To ne ističemo da bismo se hvalili, nego da pokažemo koliko cijenimo svakog investitora – kazao je župan, koji je podsjetio i na važnost sinergije znanosti i gospodarstva. Zamjenik veleposlanika obišao je Centar znanja Međimurske županijem, Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA-u i Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.

Upoznao se s aktivnostima REDEA-e i TIC-a te uslugama koje TIC i REDEA pružaju inkubiranim tvrtkama i općenito lokalnom poduzetništvu. U multimedijalnoj dvorani Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje Hoyt B. Yee nazočio je predstavljanju Istraživačke stanice Petnica iz Srbije, nezavisne ustanove koja je tijekom 30 godina svog rada stekla svjetsku reputaciju u svom radu s motiviranim i nadarenim učenicima i studentima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije