Belica: Mateja Horvatić predsjednica mladih SZ regije HNS-a

U Belici je održana konstituirajuća sjednica Interesnog odbora Mladih sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a. Za predsjednicu saveza koji obuhvaća Međimursku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju izabrana je Mateja Horvatić iz Belice, 24-godišnja diplomirana pravnica.

Skupštinu je sazvao predsjednik regionalnog saveza HNS-a i potpredsjednik Hrvatskoga Sabora Milorad Batinić koji je naglasio kako su mladi potrebni hrvatskoj politici jer unose novu snagu, novi pristup politici i političkom djelovanju.

Na izbornoj skupštini bili su predsjednici svih županijskih organizacija pet županija te domaćini, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, predsjednica Općinskoga vijeća Sandra Herman te predsjednik HNS-a Međimurja Matija Posavec.

Nova predsjednica naglasila je da se mladi trebaju baviti politikom, jer bi se u suprotnom ona bavila njima.

– Mladim ljudima u Hrvatskoj, kao punopravnim članovima društvene zajednice, obaveza je angažirati se u rješavanju društvenih problema kako kroz političke stranke ili nevladine udruge. Danas je temeljni problem politike slika u javnosti. Upravo mladi ljudi moraju promijeniti negativnu percepciju politike u javnosti kao osobni interes i lopovluk već častan posao pomoću kojeg se mogu realizirati projekti koje građanima daju veći osjećaj zadovoljstva i kvalitete života u njihovim sredinama – istaknula je Horvatić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije