Moć građanima: E-referendum!

DARKO ZVER kandidat za čakovečkog gradonačelnika stranke Fokus, predstavlja petu točku programa za lokalne izbore

Darko Zver, kandidat za čakovečkog gradonačelnika stranke Fokus, predstavlja petu točku programa za lokalne izbore:

Moć građanima: E-referendum!  

Lokalni političari često su percipirani kao bahati šerifi koji javni novac troše kako žele i na što žele, a ni Čakovec nije iznimka po tom pitanju. 

Koliko puta ste se u našem gradu osjećali kao da nemate nikakvog utjecaja na rad Gradske uprave i gradonačelnika? Kao da ste vi tu zbog njih, a ne oni zbog vas?  

Za razliku od trenutnog gradonačelnika, ja ovim gradom neću vladati, već ću upravljati njegovim resursima. I to onako kako Čakovčanke i Čakovčanci budu željeli. 

Uvođenjem E-referenduma uključit ću građane u direktno odlučivanje po pitanju odabira javnih  sadržaja i uređenja grada poput: 

  • definiranja novog izgleda užeg centra grada 
  • odabira kulturnih sadržaja (programi CZK, koncerti, …) 
  • poboljšanja prometnih rješenja, … 

Čakovec će postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će birači direktno odlučivati o visine plaće gradonačelnika! Iako građani imaju priliku birati gradonačelnika svake četiri godine, ja želim da moj rad ocjenjuju svake godine i spreman sam primati plaću sukladnu dobivenim ocjenama.  

Želim graditi ravnopravan odnos institucije gradonačelnika s jedne strane i običnog malog čovjeka – radnika, poduzetnika, poljoprivrednika, umirovljenika ili studenta s druge strane.  

Kao novi gradonačelnik, neću živjeti u oblacima, već među narodom, s obje noge čvrsto na zemlji. Uvijek ću vam biti na raspolaganju te ću i dalje biti jedan od vas. 

Darko Zver 
Vaš novi gradonačelnik 
Više detalja o kampanji saznajte na https://darkozver.hr/
darko.zver@fokusnabitno.com; +385 99 793 1451

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije