Malosubotički svećenik na misi se izjasnio protiv EU i referenduma

Malosubotički svećenik na misi se izjasnio protiv EU i referenduma

– Potičemo sve katoličke vjernike i sve hrvatske građane da zajednički odbacimo strahove i svaku malodušnost te se hrabro otvorimo budućnosti – poruka je Hrvatske biskupske konferencije koja je očigledno ZA ulazak Hrvatske u Europsku uniju.


>>> Od svih međimurskih gradova i općina, najmanje je njih za ulazak Hrvatske u EU glasalo upravo u općini Mala Subotica

Dio svećeništva u Hrvatskoj ne slaže se sa tim mišljenjem i zajedničkim stavom svih u crkvi, što je i prihvatljivo i u demokratskim okvirima poželjno.

– Za Crkvu nema nikakve dobrobiti od, ne daj Bože, ulaska Hrvatske u EU. Ali će zasigurno biti štete, jer u današnjoj političkoj konstelaciji na vrhu su oni koji Crkvu uopće ne vole. Nitko me ne može uvjeriti da je ljepše svoju egzistenciju ostvarivati u stranom svijetu, negoli doma. Politika treba stvoriti okvir da se egzistencija može ostvarivati doma, a ne vani. Svi znademo kako je onaj zločinac Broz 1960-ih potaknuo Hrvate na traženje i ostvarivanje svoje egzistencije u inozemstvu, pa je time doprinio iseljenju Hrvata. Ja ću izabrati po savjesti, te ću na listiću zaokružiti PROTIV ulaska Hrvatske u EU – riječi su i cijenjenog svećenika dr. sc Stjepana Razuma.

Onima koji svakako nisu za ulazak Hrvatske u EU, priklonio se i malosubotički svećenik Đuro Vukalović, koji je svoja razmišljanja podijelio u dvjema današnjim misama održanim u Maloj Subotici.

Ankete pokazuju da će Hrvatska ući u EU, a anketirali su samo 10% bogatih hrvata. Tamo će nas samo iskorištavati. Hrvatskoj nema budućnosti u EU. Zašto su mnogi branitelji dali živote za samostalnost, a sada jurimo glavom krozu zid u EU. Ja danas ne idem na glasovanje – sukus je djela govora malosubotičkog svećenika koji su nam prepričali vjernici

Na kraju mise svi su molili za novu hrvatsku vlast, da im Bog rasvjetli pamet jer su podigli porez na 25%, cijena bezina drastično raste…

Starije žene na kraju mise također su se priklonile svećeniku. – Ako su velečasni rekli da nejde glasati, onda nejdemo niti mi – moglo se čuti nakon mise.

Pokušali smo u više navrata dobiti i izjavu od velečasnog Vukalovića i njegov izravniji stav, ali bezuspješno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije