Prihvaćeni proračuni za Donji Vidovec, Donju Dubravu i Svetu Mariju

Prihvaćeni proračuni za Donji Vidovec, Donju Dubravu i Svetu Mariju

Donji Vidovec: Proračun za iduću godinu 5,3 milijuna kuna

Jednoglasnom odlukom vijećnika prihvaćen je proračun Općine Donji Vidovec za 2012. godinu. Planirani prihodi i rashodi iznose 5,3 milijuna kuna. Na prihodovnoj strani najviše se sredstava očekuje od uplate za kupnju zemljišta u tamošnjoj zoni gdje će se graditi bio elektrana.

Riječ je o 2,5 milijuna kuna. Iz državnog i županijskog proračuna općina planira dobiti nešto više od milijun kuna, a nešto manje od milijuna očekuje se od poreznih prihoda. Vijećnici su donijeli odluku o vrijednosti boda komunalne naknade za 2011. godinu. Iznos obračuna komunalne naknade za stambene i poslovne prostore ostaje isti i iznosi 0,25 kuna po metru kvadratnom.

Proračun Općine Donja Dubrava 5,8 milijuna kuna

Na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava našao se najvažniji općinski dokument. Prihvaćen je proračun u kojem su prihodi i rashodi planirani u visini 5,8 milijuna kuna.

Čelništvo općine ističe da je to proračun želja i vrlo ambiciozan, ali naglašavaju i ostvariv. U općini se nadaju pomoći iz države i županije u iznosu od 3,4 milijuna kuna jer smatraju da je sada red i na njima nakon sušnih godina. Porezi od prihoda planirani su u iznosu od 1,1 milijun kuna.

Proračun Općine Sveta Marija 3,5 milijuna kuna

Općinsko vijeće Općine Sveta Marija donijelo je proračun za iduću godinu kao i sve prateće odluke koje idu uz taj dokument. Čelništvo općine planira prihode i rashode u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Načelnik Dean Hunjadi istaknuo je da je to proračun na nivou ovogodišnjeg. Od poreza se očekuje 1,5 milijuna kuna, a 860 tisuća od pomoći iz drugih izvora. Na naselje Sveta Marija otpada 2,4 milijuna, a na Donji Mihaljevec 1,1 milijun kuna. Proračun je prihvaćen sa sedam glasova za i dva suzdržana od strane oporbenih vijećnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije