“Politički protivnici HDZ-a žele ukinuti Međimursku županiju”

“Politički protivnici HDZ-a žele ukinuti Međimursku županiju”

Kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice za III. izbornu jedinicu imali su vrlo aktivnu subotu u Međimurju.

U jutarnjim satima posjetili su sajmište u Kotoribi gdje su se družili s građanima uz kuhano vino i jabuke, a podijeljeno je i mnogo promotivnog materijala.

Nakon toga, posjetili su uspješnu tekstilnu tvrtku Bali d.o.o iz Donje Dubrave. Tamo su razgovarali sa zaposlenicima i vodstvom tvrtke o stanju u tekstilnoj intustriji i načinima na koje se može pomoći tekstilnim tvrtkama.

“JEDINE INVESTICIJE U MEĐIMURJU TRENUTAČNO REALIZIRA VLADA RH PREDVOĐENA HDZ-om

U mjestu Dragoslavec Breg u općini Gornji Mihaljevec otvorena je cesta vrijedna 300 tisuća kuna. Cesta je dio programa EIB II preko kojeg je Vlada Republike Hrvatske samo u ovoj godini na području te općine investirala 2 milijuna kuna za gradnju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

Otvarajući cestu, potpredsjednik Vlade za investicije i 2. na listi HDZ-a u našoj izbornoj jedinici Domagoj Milošević, istaknuo je da mu je to prvo otvaranje ceste otkako je član Vlade.

Ujedno je obećao da će u idućem razdoblju Vlada RH predvođena HDZ-om ulagati u Međimurje barem toliko novca koliko je investirano u proteklom mandatu, a taj iznos premašuje milijardu i 100 milijuna kuna.

Kandidati HDZ-a razgledali su i primjerke old timerskih udruga i klubova iz Međimurja, te se tako upoznali s 50-ak povijesno značajnih vozila na dva i četiri kotača.

“HDZ NEĆE DOPUSTITI UKIDANJE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE”


U ispunjenoj dvorani Doma kulture u Selnici, program HDZ-a na javnoj tribini predstavili su potpredsjednik Vlade RH za investicije Domagoj Milošević, Sunčana Glavak kao 3. na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici, te Vladimir Ivković kao 6. kandidat na listi.

Na početku tribine, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a u Selnici Dragutin Debelec uputio je zahvalu predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor što je ovih dana sa 720 tisuća kuna pomogla da Općina Selnica izvrši obveze prema izvođačima cestovnih radova.

Domagoj Milošević je na tribini obrazložio snagu HDZ-a u svim povijesnim trenucima kad je Hrvatskoj bilo najteže. Istodobno je predstavio sve buduće poteze za dobrobit općine Selnica, te Međimurja u cjelini.

Sunčana Glavak govorila je o nejednakom pristupu medija HDZ-u u odnosu prema konkurenciji što je posebno vidljivo u novinskim napadima na Vladu RH i MUP, vezano uz optužnice u “Riječkoj tržnici” protiv dužnosnika SDP-a. Također je istaknula nejednak pristup u borbi protiv korupcije kad je riječ o dužnosnicima Kukuriku koalicije. To je samo dokaz da HDZ ne utječe na hrvatsko pravosuđe, ali je očito da pritisak na pravosuđe dolazi iz redova nekih drugih stranaka.

Vladimir Ivković osvrnuo se na činjenicu da u Međimurju gradilišta i ulaganja ima samo hrvatska Vlada, pa tako i u ovom trenutku Vlada RH financira gradnju športskih dvorana u Belici i Svetom Jurju na Bregu, te sustava odvodnje otpadnih voda u Kotoribi, Donjem Kraljevcu, Pribislavcu, Prelogu, Dunjkovcu, itd.

Ivković je također skrenuo pozornost na ne tako davni pritisak političkih protivnika spram njega o kojem su se mediji žestoko raspisali. A sada kad je Državno odvjetništvo sve optužbe odbacilo protiv Ivkovića kao neutemeljene, mediji o tome nisu napisali baš ništa.

– Svi politički protivnici sa izgledima za ulazak u Hrvatski sabor, zauzimaju se za ukidanje Međimurske županije. Svi osim HDZ-a koji se zauzima za opstanak Međimurske županije i koji to neće dopustiti – zaključio je Ivković poslavši tako jasnu poruku biračima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije