u kotoribi nema predaha

DOBRE VIJESTI Vajda otvara mesnicu na tržnici u Kotoribi, Sajmišna ulica dobiva ‘ležeće policajce’

U tzv. "Aktualnih pola sata" 23. sjednice Općinskog vijeća Kotoribe govorio je samo načelnik Općine Ljubomir Grgec. Ostali vijećnici nisu imali pitanja, primjedbi niti prijedloga.

Načelnik je sa zadovoljstom konstatirao, unatoč pretjeranog posla, kako je općinski Stožer civilne zaštite dobro odradio sve svoje poslove i obveze vezane oko koronavirusa. 

Upoznao je vijećnike kako je odabrana tvrtka “IZM-Jurinić” d.o.o. iz Kučan Marofa  za nastavak gradnje pješačke staze po Ulici Nikole Zrinskog, da su potpisani ugovori s općinskim udrugama vezanim uz sufinanciranje njihovog godišnjeg rada kao i studentimate su im novčana sredstva uplaćena na njihove račune. Isto je učinjeno i za sedam domaćinstava koja su dobila općinski poticaj za nekretnine.

U tom razdoblju podijeljene su uskrsnice za 220 osoba koje su primile poklon-pakete u vrijednosti 250 kuna. Rekao je kako je Općina “prošla” na LAG-u dobivši 330.000 kuna  za uređenje igrališta kod stare škole. Raspisan je, i još je uvijek otvoren natječaj za rekonstrukcija zgrade stare škole u Kotoribi u kulturni i turističko-informativni centar (zgrada javne namjene).

Dobit će mesnicu

Načelnik Grgec je sa zadovoljstvom konstatirao kako je u ponovljenom natječaju za zakup poslovnog prostora na mjesnoj tržnici za potrebe mesnice izbrana tvrtka “Vajda”. Cijena zakupa je mjesečno 10 eura za čeTvorni metar. Po drugi puta je raspisan natječaj za komunalnog djelatnika jer se prvi put nitko nije javio, a za drugi je rok za dostavu prijava 12. lipnja 2020. godine.  

Načelnik je istaknuo kako je u tijeku izrada projekta za usporivače prometa (“ležeće policajce”) u Sajmišnoj ulici. Nadalje, Općina je potpisala ugovor s tvrtkom “Urbija” za III. izmjenu Prostornog plana. Nastavljajući iznošenja aktivnosti na općinskome  području, načelnik je rekao kako se momentalno radi na košnji zelenih površina u što su uključene osobe koje primaju zajamčene naknade, radno su sposobni pa svaki od njih mora mjesečno odraditi 40 sati.

Kada je predsjednik OV-a Stanko Vugrinčić riječ prepustio vijećnicima, nitko od njih desetero nije imao potrebe za korištenje svoga prava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije