Aktualni sat kotoripskog Općinskog vijeća

Aktualni sat kotoripskog Općinskog vijeća

Već dugo na sjednicama Općinskog vijeća Općine Kotoriba odluke se ne donose jednoglasno. Ta je tradicija prekinuta na 22. sjednici kada su vladajući i oporba jednoglasno prihvatili sve odluke i tako dokazali da razumom i bez političkih prepucavanja mogu odlučivati za dobrobit Kotoripčana.

U aktualnom satu načelnik Ljubomir Grgec (SDP) izvijestio je vijećnike o radovima u mjestu. Započeli su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u ulicama Nikole Tesle i Dragutina Domjanića, a uskoro će se asfaltirati ulica Matije Gupca gdje su ti radovi završeni.

Najavio je početak sanacije ulice Nikole Zrinskog. Radovi će stajati 254 tisuće kuna, a u polovičnom iznosu sufinanciraju ih Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Kotoriba. Općina je raspisala natječaj za kreditno zaduživanje u iznosu od 700 tisuća kuna za sufinanciranje druge faze radova na sanaciji nerazvrstanih cesta kroz program EIB 2.

Grgec je rekao kako će do kraja godine biti obavljena i sanacija poljskih putova. Vijećnika Damira Sučića (HSLS) zanimalo je odakle će se namaknuti sredstva za sanaciju putova jer u proračunu za to nije predviđen novac. Sučić je i mišljenja kako je proširenje ceste od Doma kulture do stare škole izvedeno nestručno, pa ga zanimalo dali će se to popraviti.

Načelnik Grgec je odgovorio kako su radovi na proširenju ceste u nadležnosti ŽUC-a te da su iz općine urgirali i obećano im je da će se sanirati, dok će se sredstva za sanaciju poljskih putova namaknuti iz stavke za nerazvrstane ceste.

Nezavisni Vinko Horvat je predložio da se napravi red na polju jer vlasnici preoravaju poljske putove te da se takvim osobama uputi upozorenje. Načelnik je najavio da će u dogovoru s poljoprivrednim redarom to iduće godine postrožiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije