Kukuriku koalicija predstavila međimurske kandidate za sabor

Kukuriku koalicija predstavila međimurske kandidate za sabor

U donjodubravskom Domu kulture Zalan Kukurika koalicija (SDP-HNS-HSU-IDS) započela je izbornu kampanju i predstavljanje njihovog programa Plan 21. Na stranačkom skupu kojemu su domaćini bili načelnik Donje Dubrave Marijan Varga (HNS) i predsjednik Općinskog vijeća Željko Kovač (SDP) predstavljeni su međimurski saborski kandidati Kukuriku koalicije.

Nositelj liste za 3. izbornu jedinicu bit će Radimir Čačić (HNS), a na trećem mjestu nalazi se Međimurka i dosadašnja saborska zastupnica iz redova SDP-a Nadica Jelaš. Na tribini je za sebe rekla kako je samozatajna, nije previše u medijima, ali kao saborska zastupnica radila je marljivo što je znao prepoznati njezin šef Zoran Milanović.

Jelaš je naglasila kako ne žele igrati prljavu kampanju jer su vladajući potrošili sav dignitet političara, već zasukati rukave, krenuti na posao i vratiti povjerenje građana. Smatra da su ovi izbori povijesni jer je situacija izuzetno teška te građani žele i zahtijevaju promijene. -Hrvatsku treba mijenjati i idemo pobijediti, poručila je Jelaš.

Načelnik Goričana Mario Moharić (SDP) na osmom je mjestu Kukuriku koalicije. Istaknuo je kako Plan 21 visoko rangira regionalnu politiku, predviđa ustroj pet regija i donosi toliko očekivanu decentralizaciju. Izbornu koalicijsku listu za 3. jedinicu na 14. mjestu zaključuje gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina (HNS) koji obećava kako neće biti rezanja materijalnih i drugih prava koja su mještani stekli dosada.

Na skupu je bio i međimurski župan i šef međimurskog SDP-a Ivica Perhoč. Govorio je o važnostima izbora te što sve očekuje od saborskih zastupnika i buduće vlade. Zamjenik župana i predsjednik HNS-a Matija Posavec slikovito je opisao zašto je baš Donja Dubrava odabrana za početak kampanje u Međimurju.

– Ovdje imamo desetogodišnju odličnu suradnju HNS-a i SDP-a. Donja Dubrava je najistočnije mjesto u Međimurju. Svi znamo da sunce izlazi na istoku, pa mi simboličnim buđenjem iz ovog kraja Međimurja stvaramo novu Hrvatsku, poručio je Posavec. Bila je ovo prilika da načelnik Varga prezentira uspjehe i rezultate aktualne vlasti u toj općini.

Nabrojao je izgradnju vrtića, sudjelovanje u EU projektima, uređenje Industrijske zone, socijalizaciju Roma i komunalno uređenje mjesta. Prozvao je sadašnju vlast kako je stopirala sve projekte u mjestu te se nada da će poslije izbora stanje biti potpuno drugačije.  Svi oni pozvali su građane da 4. prosinca izađu na izbore jer ističu da je velika razlika između pobjede koje im predviđaju brojne ankete i one stvarne, službene nakon izbora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije