Grad Čakovec prodao 27,5 hektara poljoprivrednog zemljišta

Grad Čakovec prodao 27,5 hektara poljoprivrednog zemljišta

U Gradskoj vijećnici Grada Čakovca potpisani su ugovori o kupoprodaji poljoprivrednog zemljišta na području Grada Čakovca u sklopu “Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Čakovca”.

Na temelju tog programa, gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon u ime Republike Hrvatske potpisao ugovore sa najpovoljnijih pet ponuđača. Tim putem prodano je poljoprivredno zemljište površine od 27,5 ha ili 59% od ukupne površine planirane za prodaju (46 ha). Riječ je o poljoprivrednom zemljištu od 293 ha (7,5 %) u vlasništvu Republike Hrvatske koje se nalazi na području Grada Čakovca te kojim grad raspolaže prema spomenutom programu.

Od ukupno 293 ha poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, prema programu je planirano

46 ha za prodaju
98 ha za zakup
123 ha za dugogodišnji zakup
12 ha je planirano za povrat imovine i
14 ha za ostale namjene.

Prema planiranom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem do danas je Grad Čakovec u ime i za račun Republike Hrvatske putem javnih natječaja (dio postupaka je okončan potpisivanjem ugovora, a dva javna natječaja su u tijeku), prodao 27,5 ha ili 59% od ukupne površine planirane za prodaju, dao u zakup 34,5 ha ili 35%, a u natječajnom postupku koji je u tijeku u zakup će se dati još 51 ha ili 52%, ukupno 87% zemljišta te u dugogodišnji zakup dao 102 ha ili 83%, prenosi Cakovec.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije